bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Usta ve Tekin'den Mesajlar
Yazarlar // 4 Ocak 2019 Cuma 08:04

Ragıp GÖKER

AK Parti ve MHP’deki depremin siyasi etkileri olacaktır.

Bundan kimsenin şüphesi yok.

Bu nedenle gözler henüz aday arayışını tamamlamamış İYİ Parti’ye çevrildi.

İYİ Parti Erhan Usta’ya teklif yapmış olabilir mi?

Teklif gittiyse, Usta bu teklifi nasıl değerlendirir?

Dün telefon görüşmesi yaptığım Erhan Usta, İYİ Parti’den aday olması konusunda telkinde bulunanlar olduğunu doğrularken, şu aşamada böyle bir teklife olumlu yanıt vermeyi, kendi siyaset anlayışına yakıştıramadığını söylüyor.

Hatta daha keskin bir ifadeyle ‘’Beni MHP’den ihraç edecekler, bu durumda ülkücü olmama rağmen şu aşamada MHP’den bile teklif gelse tereddüt yaşarım’’ diyor.

Bu arada, Erhan Usta’nın disipline verildiğine dair haber duyulduğunda, Hayati Tekin’i de aradım.

Şu sıralar özel işleri nedeniyle Yozgat’da olduğunu bildiğim Hayati Tekin’le konuşmama, ‘’İYİ Partililer seni istiyormuş ama şu ana kadar henüz İYİ Parti teşkilatlarına gitmediğin için ‘biz istiyoruz ama galiba o bizi istemiyor’ diye konuşuyorlar. CHP’ örgütlerini ziyaret ettin ama neden İYİ Parti’ye gitmiyorsun?’’ diye sorarak başladım.

İYİ partililerin bu serzenişine ‘’Ben CHP’liyim. CHP’den istifa edip, İYİ Parti üyesi olacağım. Bu bilindiği halde daha ne istiyorlar’’ diye cevap veriyor Tekin.

İYİ Parti Samsun milletvekili Bedri Yaşar’ın,  aday adaylarından hiç birinin şu ana kadar bir başvurusu olmadığına dair tespitini de sorduğum Tekin’den ‘’Beni, ‘Samsun’un vebali senin omuzlarında’ diyerek, İYİ parti’ye üç kişi çağırdı. Bunlardan biri Bedri Yaşar,diğerleri de İl Başkanı Recep Güleroğlu ile GİK Üyesi ve aynı zamanda Meral Akşener’in danışmanı olan Ayhan Bölükbaşı’dır’’ cevabını aldım.

Burada şunu ifade etmek isterim:

MHP’deki deprem Hayati Tekin’i daha kararlı olmaya itmiş.

‘’Beni kapıdan kovsalar, bacadan girerim. Bundan böyle İYİ Parti’nin adayıyım’’ diye konuşuyor.

İYİ Parti, Samsun Büyükşehir adayını açıklamak için Erhan Usta’nın MHP’deki kaderini ve İYİ Parti’den yapılacak olası teklife vereceği yanıtı bekleyecektir ancak, önceki akşam yapılan İYİ Parti İl Divanında, resmi başvuruları olmasa da, aday adaylarının durumu masaya yatırıldı.

Divanda şu an için Hayati Tekin’in ismi bir adım öne çıkmış bulunuyor.

Yazının hazırlandığı sıralarda ı Alper Aydemir’in aday adaylığını açıklayacağına dair haber geldi.

Aydemir’in İYİ Parti’den davet aldığını ve bunun da, Erhan Usta’dan gelecek cevabı beklemek için zaman kazanmak adına yapıldığını düşündürüyor ama İYİ Parti’nin, seçimde para harcayacak birini aradığı da bilindiği için bir işadamı olan Aydemir’in seçim harcamalarını üstlenmiş olma ihtimalini de bir kenara not etmek isterim.

Ve fakat.

Her halükarda Mustafa Demir’in rakibini öğrenmek için bir süre daha bekleyeceğiz galiba.