bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Üretim Neden Azaltılıyor?
Yazarlar // 19 Şubat 2020 Çarşamba 11:08

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de birçok üründe üretim azaltılıyor. Üretici ve besici yeterince desteklenmiyor. Destek olunduğu dönemlere ise verilen destek ve kredilerin faizleri yüksek tutuluyor. Açıklar da ithalatla karşılanma yoluna gidiliyor.

Türkiye’de ithalat artıp üretim azalırken bizler maalesef hep cambaza baktırılıyoruz. Bir telin üzerindeki cambaza bakarken cebimizdeki paralar tırnakçılar tarafından çalınıyor, açlığa mahkûm ediliyoruz. Cambaza bakanlar Samsun’da da var.

İlkadım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen budama çalışmaları başlamış. Bölge bölge programlanan budama çalışmaları Mart ayına kadar devam edecekmiş.

Budamalar ne için yapılıyormuş biliyor musunuz?  Ağaçların ömrünün uzatılması ve estetik görüntüleri iyileştirilecekmiş. Bu çalışmalar sırasında bin ağaç budanacakmış. Budanan ağaçlar da gözümüze güzel görünecekmiş. AK Partili başkan döneminde ge görsele ağırlık veriliyordu, Demirtaş döneminde de değişiklik olmayacak anlaşılan.

İlkadım Belediyesi sınırları içinde Zeytinlik Mahallesi var. Adı da eskiden bu bölgede çok zeytin ağacı olduğundan geliyor. Mahallede şimdilerde zeytin ağacı var mı, gezerken göremiyorum da.

Ağaçları budamak ne kadar Belediyenin göreviyse bölgeyi eski durumuna getirmek ve zeytin ağacı sayısını artırmak da o kadar görevlidir. Madem ağaçlandırılıyor, hiç olmazsa Zeytinlik mahallesine zeytin ağaçları dikilsin hem yeşilliğinden hem de ürününden faydalansın o bölgede oturanlar.

 

PARTİDEN DEĞİL VEKİLLİKTEN İSTİFA

Son günlerde MİLLET İttifakının paydaşlarından İYİ Parti üzerinde bazı oyunlar oynanıyor. Bu parti milletvekillerinden istifalar oluyor. Böylece de hem MİLLET İttifakı hem de İYİ Parti zayıflıyor.

Seçildiği partiden istifa edenler milletvekili olarak kalmalı mı soru işte bu.

Partisinden istifa edip milletvekili olarak başka bir partiye geçmek bence siyasi ahlaksızlıktır. Bir politikacının partisinden ihraç edilmedikçe başka bir siyasi oluşuma katılmasını seçmene ihanet değil midir? Parti değiştiren bir milletvekiline yeni partisinde de şüpheyle bakılacağı ve gelecek seçimlerde seçilme şansının çok düşük olduğu ortada değil midir? Portekiz'de partisinden ayrılan bir kişinin milletvekilliği de düşerken bizde neden devam ediyor.

Siyasi yelpazenin bir yanından simetri durumundaki diğer yanına kadar milletvekillerini görünce “Darısı Bizim Başımıza” demekten kendimi alamıyorum.

Bu anlayışa sahip olduğumuz zaman hem demokrasimizi hem de ülkemizi kurtarmış olacağız.


GÜNÜN SÖZÜ

Bilginin görev olduğu bir yerde bilgisizlik bir suçtur.(Thomas Paine)