bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Üreticiyle Alay Etmek
Yazarlar // 2 Ağustos 2022 Salı 19:44

İsmail BAŞARAN

İktidar fındık üreticisiyle adeta alay ediyor, sonra da AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkıp ortaya verilen fiyatın ne kadar iyi olduğunu savunuyor. Verine fındık fiyatı idi değil hem de hiç iyi değil. Çünkü bu fiyatla fındık üreticisi yine sefilleri oynayacak adeta. Üretici bu sezon da aç kalacak önümüzdeki yıl da açlığını sürdürecek.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da verilen 54 lira paranın 'müjde' olmadığını iddia ederek daha da ileri götürdü işi ve  “bunun adı hırsızlıktır” dedi. Yani emek hırsızlığı olarak adlandırdı Hancıoğlu bunu. İktidar kabuklu fındığın alım fiyatını kilogram başına 54 lira olarak belirlenmesini 'emek hırsızlığı'  diye adlandırılıyor. Emek hırsızlığı mı değil mi bilmiyorum ancak açıkça söyleyebilirim ki İktidar sürekli üreticinin karşısında duruyor.

Samsun’da muhalefet olarak da sadece Neslihan Hancıoğlu ortada kendini gösteriyor. Sanki başka muhalefet milletvekili yok gibi. Varsa da ortalıkta yoklar. Muhalefetin milletvekilleri sürekli halkın içinde olmak sorundalar, olacaklar da vatandaşın dertlerini dinleyecekler ve gündeme getirecekler. İktidar son zamanlarda fındığı yok etmeyi başarıyor, pirinci yok etmeyi kafasına koymuş bu konuda da başarısını sürdürüyor. Birileri çıkıp ortaya üreticinin mutlu ve memnun olduğu sözlerini sarf ediyor, kısaca doğruları söylemiyorlar.

TEPKİLİ MİYİZ?

Kıssadan hisse küçük bir hikâyeye buyurun. ”Ünlü virtüöz piyanonun başına oturmuş ve salonu hınca hınç dolduran seyircilerin önünde, konserine başlamıştı. Ancak tuşlara basıp çalıyor görünmesine rağmen, telleri önceden sökülmüş olan piyanodan hiçbir ses çıkmıyordu! Dinleyiciler, birbirine göz ucuyla bakarak ne yapmaları gerektiğini araştırıyorlar, fakat nedense tepki gösteremiyorlardı. İki saat süren sessiz konserden sonra ünlü virtüöz oturduğu yerden kalkarak büyük bir ciddiyetle onları selamladı. Salon sürekli alkış sesleriyle çınlıyordu.

İngiltere’de yaşanan bu olaydan sonra piyanist, kendisiyle röportaj yapan televizyon spikerine: " İnsanlardaki tepkisizliğin nereye kadar varacağını çözmek istiyorum meğer sınırı yokmuş” diyordu. Türkiye’de de durum aynen böyle. İnsanlarda iktidarlara karşı tepki yok denecek kadar az. Ancak iktidarların vatandaşa karşı tepkileri ise gereğinden fazla ağır oluyor, iktidarlar sürekli vatandaşın sinir uçlarıyla oynuyorlar.

GÜNÜN SÖZÜ

İnanılması en zor dedikodular, aptalların belleğinde en uzun süre kalanlardır. (Delavigny)