bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Unutanlar İçin Hatırlatma
Yazarlar // 12 Mart 2020 Perşembe 22:38

İsmail BAŞARAN

Bugün 12 Mart. Türk Siyasetinin önemli kilometre taşlarından birisidir bu tarih.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde meydana gelen ikinci askeri darbe eylemidir. 1971 yılında, 12 Mart günü saat 13.00'da TRT radyolarından okunan aşağıdaki bildiri ile ilan edilmiştir:

"Parlamento ve Hükümet, süregelen tutum, görüş ve icraatı ile yurdumuzu, anarşi, kardeş kavgası, sosyal ve ekonomik huzursuzluklar içine sokmuş, Atatürk'ün bize hedef verdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ümidini kamuoyunda yitirmiş ve anayasanın öngördüğü reformları tahakkuk ettirememiş olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ağır bir tehlike içine düşürülmüştür."'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Memduh Tağmaç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Gürler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Muhsin Batur ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Celal Eyiceoğlu'nun imzasını taşıyan muhtıra şu maddelerden oluştu:

1- Parlamento ve hükümet, süregelen tutum, görüş ve icraatlarıyla yurdumuzu anarşi, kardeş kavgası, sosyal ve ekonomik huzursuzluklar içine sokmuş, Atatürk'ün bize hedef verdiği uygarlık seviyesine ulaşmak ümidini kamuoyunda yitirmiş ve anayasanın öngördüğü reformları tahakkuk ettirememiş olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ağır bir tehlike içine düşürülmüştür.

2- Türk milletinin ve sinesinden çıkan Silahlı Kuvvetleri'nin bu vahim ortam hakkında duyduğu üzüntü ve ümitsizliğini giderecek çarelerin, partilerüstü bir anlayışla meclislerimizce değerlendirilerek, mevcut anarşik durumu giderecek, anayasanın öngördüğü reformları Atatürkçü bir görüşle ele alacak ve inkılap kanunlarını uygulayacak kuvvetli ve inandırıcı bir hükümetin demokratik kurallar içinde teşkili zaruri görülmektedir.

3- Bu husus süratle tahakkuk ettirilemediği takdirde, Türk Silahlı Kuvvetleri kanunların kendisine vermiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamak görevini yerine getirerek, idareyi doğrudan doğruya üzerine almaya kararlıdır.

Parlamento işini yapabiliyor mu, yasalar çıkarılıyor mu yoksa Türkiye’nin içinde bulunduğu kaostan çıkarılması istenmiyor mu?

 

ÇOCUK MECLİSİ HAZIRLIĞI

Birkaç gün önce Atakum Belediyesi’nin çalışmalarına değinmiş ve ilçede çocukların da yaşadığına dikkat çekerek çocukların da yönetime katılması gerektiğine işaret etmiştim.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve “çocuk meclisi hazırlığımız var” açıklaması yaptı. Deveci, çocuk meclisinin sayısının 31 olacağını ve bütçesi bulunacağını dile getirdi.

Atakum’da çeşitli konularda meclisler kuruluyor. Kadınlar, muhtarlar, gençlik, engelliler meclisleri ve daha fazlası.

İşte demokrasi bu şekilde yerleşir. Kalkınmak için, yaşanılan ilçeyi kalkındırmak için bireyler ellerini taşın altına koymalılar, sonrasında da yapılan işleri denetlemeliler. Katılımcı yönetim budur, adına da demokrasi denilir. Darısı diğer belediyelerin de başına.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Adaletin bulunmadığı yerde herkes suçludur.  Duverger