bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Üniversite Katkıları
Yazarlar // 27 Mart 2018 Salı 21:10

İsmail BAŞARAN

Samsun’da ikinci üniversite açılacak olması sevinç yarattı,  nasıl yaratmasın ki!

Öncelikle esnaf, konut sahipleri, kiralama kurumları sevinenlerin önünde geliyor. Çünkü bir üniversitenin açılışı ilk zamanlarda en azından on onbeş bin kişinin daha Samsun’a gelesi, konaklayacak yer bulması, alışveriş yapması, ulaşım araçlarına binmesi, üretime katkı sağlamayacaksa da tüketime katkı sağlayarak piyasalara hareketlilik getirmesi demektir.

Bu katkıların dışında en önemli katkı da siyasete olacaktır. Üniversite öğrencisi demek, seçmen demektir. Seçmen yaşı ortada, yani Üniversitede okumaya gelecek öğrencilerin tamamı sandık başına gidecektir. Öğrencilerin yaşam şartlarını üst seviyelere çekmek de belediyelerin yapacakları hizmetlerle sağlanacaktır.

Üniversite kurulacak müjdesinin bir diğer boyutu da hangi ilçede kurulacağıdır. Biz Samsun’da hep merkez ilçelere takılmış gidiyoruz da “Neden bir ilçede olmasın” sorusu bir türlü gelmiyor. Sahi neden bir ilçede olmasın?

Örnek mi, Bara orada duruyor. Bafra’da kurulacak bir üniversite sadece Samsun Merkezi’nin değil, Bafra, Alaçam ve Yakakent’in de ekonomisini canlandırabilir sanırım.

Bu üniversitenin ilçelerine kurulması için Bafra, Alaçam ve Yakakent Belediye Başkanlarının ve bu ilçelerin kamuoyunun çalışma içine girmesi gerekmiyor mu?

Yakakent ile Samsun arasındaki ulaşım normal şartlarda bir saati bile bulmuyor, hele Bafra ile Samsun arası artık yarım saate inmiş durumda.

Yani bu, şu anlama geliyor: Bu ilçelerden birisine üniversitenin kurulması fikrine ulaşım açısından kimse karşı gelmemelidir. İstanbul’da, bir öğrenci evinden okuduğu üniversiteye acaba kaç saatte gidebiliyor bir düşünün hele.

 

BENZİN DALYA DEDİ

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından yapılan açıklamada, "27.03.2018 Salı gününden geçerli olmak üzere Benzin grubunda 12 kuruş fiyat artışı beklenmektedir. Motorin grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor" denildi.

Bu zamlarla İstanbul’da altı lira sınırına dayanan benzinin litre fiyatı Samsun’da düşecek değil ya. Sınır ötesi hareket ve AK Parti’nin kongreleri gündemden düşmezken, bu fiyat işi konuşulmuyor bile. Petrol fiyatlarına gelen zam hayatımızın tamamına yansımış oluyor.

Oluyor da malum televizyonlar ve gazeteler bu fiyatların artışını artık haber bile yapmıyor, birçoğu görmezden geliyor.

Hatırlayın geçtiğimiz hafta benzine 15, motorine 17 kuruş zam gelmişti, unuttunuz değil mi?

Zam gelirken bir tosuncuk çıkarılıyor ortaya. Bu kez de aynısı olmadı mı?

Tosun aşağı, tosun yukarı… Bu tosuncuğa bu firmayı kimin kurdurduğu ve arkasında kimlerin olduğu, o kimlerin vatandaşın kaç milyon dolarını cebellezi ettiğini bulmak gerekmiyor mu?

Şimdi ortaya çıkıp benzin pahallı ancak buluyorsunuz ya, eskiden benzin bulunamıyordu derlerse şaşırmam.

Biz kandırılmaya alıştık artık.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır. Mustafa Kemal ATATURK