bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ümit Özdağ'ı Dinlerken
Yazarlar // 20 Mayıs 2016 Cuma 00:00

Ragıp GÖKER

Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından, Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak açıklandığı saatlerde, biz de özelleştirildikten sonra Hoşkadem adını alan Üniversitenin Konukevinde, MHP Genel Başkan Adaylarından Ümit Özdağ’ın basın toplantısındaydık.
Özdağ konuşmasına, Türkiye’nin sorunlarını üç ana başlık alında toplayarak başladı.
En önemli sorunun terör olduğunu söyleyen Özdağ, terörün tırmanmasına AK Partinin yanlış Suriye politikasının neden olduğunu ileri sürüyor.
Davutoğlu’nun El Cezire Televizyonuna yaptığı ‘’Suriye’nin Esad kontrolünden çıkmasında bizim katkımız vardı’’ şeklindeki açıklamasının talihsiz bir açıklama olduğunu söyleyen Özdağ, Suriye’nin bütünlüğü bozulunca IŞİD ve PKK’nın Suriye topraklarında devletçikler kurduğunu ve buradan da ülkemize saldırdıklarını bildirdi.
Ekonominin doğru yönetilmediğini de belirten Özdağ, Avrupa ve Amerika’da dördüncü sanayi devrimiyle fabrikaların bilgisayarlar kontrolünde çalışma hazırlıkları yapılırken, ülkemizde ise ekonominin, rezidanslar ve AVM’ler inşa ederek yönetilmeye çalışıldığını iddia etti.
Ekonominin böyle gitmeyeceğini Babacan’ın anladığını ileri süren Özdağ ‘’AKP’liler de bunu biliyor ama sistemi değiştirmek yerine Babacan’ı değiştirdiler, şimdi benzer şeyleri Şimşek söylüyor ama yine sistemi değiştirmek yerine, Şimşek’i değiştirecekler’’ dedi.
Türkiye’nin yaşadığı bir başka sorunun da hukukun baskı altına alınması olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, Saray’ın engelleme çalışmalarına rağmen MHP kongresinin bir gün mutlaka yapılacağını söyledi.
Konuşmasının sonunda Kongre süreciyle ilgili soruları cevaplandıran Özdağ, ‘’Kongre talebi bir değişimin arzusu olarak ortaya çıkmış olmasına rağmen kongre yapılırsa, partinin yönetimi de değişir mi? Bahçeli de, değişim olacağını anladığı için mi kongre’yi engellemek istiyor?’’ şeklindeki bir sorumuzun, Bahçeli ile ilgili bölümünü atlayarak, Türkiye’nin MHP iktidarına ihtiyacı olduğunu bildirdi.
Dolaylı sorulmuş olsa da ‘’Gülen Cemaati sizi destekliyor mu?’’ şeklindeki soruyu ise, ‘‘Türkiye’de siyasi hareketleri, ekonomik, sosyal ve siyasal guruplar takip eder ve ilgilenirler, Gülen Cemaati de bu ekonomik ve sosyal guruplardan biridir’’ diye cevapladı.
Ümit Özdağ, ‘’Genel Başkan olduğunuzda, partiniz iktidara gelirse AK Partiden hesap soracak mısınız?’’ şeklindeki bir soruyu, ‘’Suç işleyen herkesin hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ama Başbakan olduğumda her şeyin hukuk çerçevesinde olmasını isterim. Hukuka baskı yapmam ve baskı aracı olarak kullanmam’’ diye cevaplandırdı.
Basın toplantısından sonra AKM’ de bir konferans veren Ümit Özdağ’ı ilk defa yakından izleme imanı buldum.
Bir siyaset bilimcisi ve strateji uzmanı olan Özdağ’ın siyaset bilgisini burada tartacak değilim ama verdiği cevapların tümünün benim için tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.
O’nu dinlerken ‘’Bu ülkeye lazım bir siyasetçi ve bilim insanı’’ diye düşündüğümü de burada yazmakta bir beis görmüyorum.
Parti üyeliğinden bile atılmış bir siyasetçi olan Özdağ’ın siyasi yaşamı mücadele ile geçmiş. Buna rağmen yakasına MHP rozeti dışında başka bir rozet takmadığını söyleyen Ümit Özdağ, konjonktür gereği kendisini yine bir mücadelenin içinde bulmuş.
Genel Başkanlık yarışı siyasette hiçbir yarışla kıyas kabul etmeyecek kadar zorlu bir yarıştır.
MHP’de Genel Başkanlık yarışı Devlet Bahçeli dışında aralarında Ümit Özdağ’ın da bulunduğu 4 aday tarafından sürdürülüyor.
Adaylardan Meral Akşener’in arkasına büyük bir halk desteği aldığı biliniyor.
Atadan MHP’li Ümit Özdağ’ın, parti içersinde hem sevilen, hem de saygı duyulan bir siyasetçi olmasına rağmen, Akşener’in arakasına aldığı desteği kesip kesemeyeceğini ben de merak ediyorum.