bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ülkemizde Mülteci Olmuşuz
Yazarlar // 21 Mart 2018 Çarşamba 23:10

İsmail BAŞARAN

Suriyelilerin geldikten sonra, Türk vatandaşlarına nasıl bir ayrımcılık yapıldığı ortaya çıktı. O kadar çok değişti ki kurallar ve uygulamalar sanırım vatandaş olarak farkına bile varamıyoruz artık.

Ülkemde “Devlet Hizmet Bedellerinin” nasıl olduğunu bir araştırma ortaya koydu. Araştırmaya göre Türk Vatandaşı ile Suriyeli mültecilerin arasında bakın ne farklar var.

Devlet hizmetlerinin Türk Vatandaşları ile mülteci Suriyeliler arasında ki farkı görün de bakın bakalım Türkiye’de kim mülteci.

Üniversiteye giriş Türk Vatandaşına sınavla, Suriyeliye sınavsız. Öğrenci bursu; Türk Vatandaşına 400 lira, Suriyeliye bin 200 lira. Kira yardımı Türk vatandaşına yok, Suriyeliye 250 lira. Sağlık hizmetinde Türk vatandaşına SGK primi Suriyeliye ücretsiz. Destek yardımı Türk vatandaşına yok, Suriyeliye 900 lira. Türk vatandaşından alınan ilaç katkı payı yüzde yirmi, Suriyeliye ise bedava…

Türk vatandaşı dükkân açarsa ödeyeceği harc 333 lira, Suriyeliye ise bedava. Taşıt vergisi Türk vatandaşından motor gücüne gire alınıyor Suriyeli ise bu ücreti de ödemiyor.

Allah aşkına biri bana söylesin; Türkiye’de yaşayan Türk Vatandaşı mı mülteci, Suriyeli mi?

Benim vatandaşım yıllarca çalışacak ülkesinin kalkınması için, gelen Suriyeli ise sömürecek.

Misafirin en iyisi evde az kalandır derdi atalarımız, demek ki doğru söylerlerdi. Sahi bu Suriyeliler ülkelerine ne zaman gidecekler, seçimlerden önce mi, sonra mı?

Mühürsüz oyların geçerli sayıldığı gibi bu Suriyeliler meselesi de bir seçim oyunu mu dersiniz. Burnuma bu cepheden de pis kokular gelmiyor değil hani.

 

KAYYUM DA UMUT VERMEDİ

Samsunspor’un gidişi ortada. Alınan sonuçlara bakılacak olursa durum hiç de olumlu değil. KAYPYUM geldikten sonra durum düzelir diye düşünenler hüsrana uğradılar.

Nedeni basit. Sahaya çıkıp futbol oynayacak olanlar KAYYUM’u oluşturanlar değil de ondan. Ne yapsın KAYYUM’u yönetenler?

Samsunspor’un bu ünlere getirenler önceki yöneticilerdir. Yapılan yanlış transferler, getirilen teknik adamlar hiçbir varlık gösterememiştir. En son karşılaşma bunun örneklerinden birisidir.

Sahada bırakın koşmayı gezinmekten bile aciz Ayite oyunda kaldığı süre içinde bir tek olumlu hareket yapamadı.  Besim Durmuş neden ısrarla oynatıyor kendisini kimse anlamıyor. Eskiden olsa yöneticilerden torpilli deyecektim de şimdi de acaba KAYYUM heyetinde bulunan birilerinden mi torpilli?

Sadece Ayite mi, elbette değil. Penaltı verilmemiş, hakem taraflı yönetmiş, Samsunspor gol attı da hakem mi saymadı? Bahane üretenler bir düşünsün bakalım 90 dakika içinde Samsunspor’un rakip haleye kaç defa gidebildi ve pozisyon bulabildi.

Kısaca özetlersek Samsunspor’un gidişi hiç de hoş değil. Umarım sonu Orduspor gibi olmaz.

Aslına bakarsanız Samsunspor’u bu durumdan kurtarmanın bir tek yolu var ya, onu kim yapabilir bilmiyorum.

Adı değiştirilmeli, yeni bir adla yeniden yapılanmalı. Belki o zaman iş başına gelecek yöneticilerle eski günlerine dönebilir Kırmızı Beyaz Siyahlı takım.

Aksi durumu düşünmek bile istemiyorum.