bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ufukta Seçim Var
Yazarlar // 1 Eylül 2022 Perşembe 07:46

İsmail BAŞARAN

Hem iktidar hem de muhalefet milletvekillerinin köyünüzü kasabanızı gezmelerini, dertlerinizi dinlemelerini neye soruyorsunuz bilmem de bu işin altında galiba “yeniden seçilebilmek” aşkı yatıyor. Kısaca önümüzdeki ufukta seçim görünüyor. Seçim bölgelerini gezen bazı milletvekillerinin dinledikleri dertlere ortak olmuş birisi olarak bu kanıya nereden mi vardım?

Anlatayım bu baylar ve de bayanlar vatandaşa sadece söz veriyorlar, ancak verdikleri sözleri de yıllar içinde yerine getiremiyorlar.

Bu efendilerin efendileri de dün, önceki gün, ondan önceki günlerde söz veriyorlardı.  Ancak verdikleri sözleri büyük ölçüde yerine getirmiyorlardı veya getiremiyorlardı. Türkiye’yi yıllardır yönettiğini sanan AK Parti iktidarı ki buna MHP payandası da dâhil iktidarda oldukları süre içerisinde vatandaşa verdikleri hangi sözü yerine getirebildiler. Sadece söz verdiler; Hayat pahalılığı ortadan kalkacak ucuzluk gelecek, vatandaş her ürüne kolaylıkla sahip olabilecek. Ekmek ucuzlayacak, akaryakıt ucuzlayacak, kimse işsiz kalmayacak. Kısaca İktidar sadece cek ve cak ile başlayıp biten kelimeler kullanıyor ancak verdiği sözleri yerine getiremiyor.

Bugünlerde özellikle iktidar köy köy mahalle mahalle geziyor. Muhalefetim iki büyük partisi CHP ve İYİ Parti’den bazıları geziyorlar. Samsun’da iktidardaki CHP’nin milletvekillerinden Neslihan Hancıoğlu’nun dışında kimseyi göremiyorum, belki de ayrı noktalarda geziyoruz da ondan. CHP ve İYİ Parti Türkiye’de olduğu gibi Samsun’un kırsalında da vatandaşla dertleşmeli ve dertlerini dinlemeli.

Muhalefet böyle de iktidar nasıl diye sorarsanız verilecek yanıt kolay: İktidar milletvekilleri sahada geziyorlar da vatandaş verdikleri sözlere inanıyor mu, hayır. Neden, çünkü bugüne kadar verdikleri sözlerin çoğunu tutmadılar. Akaryakıtı ucuzlatacağız dediler, ucuzlatamadılar. Samsun’daki ovalarda ne buğday üretebildiler ne çeltik üretebildiler, ikisinin de fiyatları arttı üreticiler verilen sözleri beklediler durdular olmadı. AK Parti iktidarı ne yaptıysa vatandaşın değil kendi menfaatlerine oldu yaptıkları.

 

BALIK ZAMANI GELDİ

Balıkçılar ağları onardı, motorların eksikleri tamamlandı ve denize açılmaya başladılar. Büyük tekneler denize açılıyor da balık var mı denizde. Samsun’un balıkçılık merkezlerinden birisi olan Yakakent’te bile balığı bırakın henüz kuyruğu bile yok. Birkaç küçük palamut var sadece. Mezgit ve barbunya yoklar listesinde.

Ortada balık yok ancak balıkçı motorları denizde, mazot yakıyorlar cepten yiyorlar henüz. Yakında çıkar balık deniliyor da hayırlısı deyip geçelim. Balık bol olur ve para ederse Yakakent refaha erecek. Sadece Yakakent değil elbet aynı sıkıntı Samsun’da da var.

Balık ola da vatandaş ucuza yiyemeyecek. Çünkü balıkçı denizden balığı avlarken masrafı bir hayki fazla olacak.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi ne kadar büyükse kederi de o kadar büyük olacaktır. (Spinoza.)