bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Uçurtma Neden Uçar?
Yazarlar // 6 Ağustos 2020 Perşembe 00:00

İsmail BAŞARAN

Korona salgını nedeniyle insanlar can verirken bayram nedeniyle de bu konudaki korku giderek arttı ancak iktidarın sanırım umurunda bile değil bu konu. İktidar yine en iyi bildiğini yapıyor ve günden değiştiriyor.

Oysa insanların bir bölümü maskeleri salgından korunmak için değil de aksesuar olarak çenelerinin altına veya bileklerine takmayı lüks sanıyorlar.

Buna pek aldırış eden de yok görünüyor kolluk kuvvetleri maalesef bu konuda pek de ciddi davranmıyor.

Maske ve Pandemi unutturulurken gündemde MİLLET İttifakı’nın CHP Kanadındaki bölünme giriverdi. Bu durumu da iktidar da alttan alta körüklüyor, çünkü CUMHUR İttifakı’nın üyeleri AK Parti ve MHP önümüzdeki seçim sonuçları için ciddi bir korku içinde bulunuyor. Bu korku Samsun’da da kendisini büyük ölçüde hissettiriyor. İşte o nedenle her iki ittifak özellikle de Bağımsız Milletvekili Erhan Usta’nın peşine düşmüş durumda. Usta ne yapacak, yeniden eski partisi MHP’ye dönecek ve CUMHUR İttifakı’nın elini biraz daha kuvvetlendirecek mi? Bunu zaman gösterecek de zaman gittikçe daralıyor. Usta Samsun siyasi gündeminin sonuçlarını belirleyecek de Türkiye sonuçlarını kim belirleyecek? CHP’den ayrılıp yeni bir parti kurma amacındaki Muharrem İmce mi?

İnce kafaya koymuş partiyi kuracak da haliyle CHP’yi bölecek. Bu bölünme Samsun’da kendini gösterecek ve CHP burada da bölünecek mi? Henüz su yüzüne çıkmış bir durum yok ancak suyun dibi karışık sanırım. Samsun’da da Kılıçdaroğlu karşıtları İnce’nin yanında yer alabilir belki de.

CHP’deki ve haliyle MİLLET İttifakı’ndaki bu bölünme “Böl parçala ve yönet” mantığının hareket halinde olduğunun göstergesidir.

MHP de bu durumdan yararlanmak istiyor olmalı ki Bahçeli, Akşener’e “geri dön” çağrısı yapıyor. Akşener döner mi, partiyi kapatır mı bilmem de Bahçeli MHP’yi daha da dibe vurdurabilir bu anlayışla. Kısacası Türkiye siyasetindeki karışıklık Samsun’da da kendisini büyük ölçüde hissettirmeye başlamış durumda.

Siyasetin içindeki bu açmaz durum aklıma bir soru getirdi. Soru şu:

Uçurtmalar rüzgâr gücü ile mi uçarlar yoksa o güce karşı koyabildikleri için mi uçarlar? Düşünün bakalım rüzgâr gücünü kimler karşı koyanları ise kimler temsil ediyor?


GÜNÜN SÖZÜ

Bir insanın akıllı olmasına bir şey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. (Eflatun)