bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Üçüncü Doz Aşı
Yazarlar // 3 Haziran 2021 Perşembe 09:03

İsmail BAŞARAN

Türkiye’nin bir çok yerinde insanımızın büyük bölümünde daha birinci ve ikinci doz aşılama tamamlanamamışken üçüncü doz aşı gündeme bomba gibi düştü. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunurken üçüncü doz aşısını da olduğunu açıkladı. Bu açıklama vatandaşın büyük bölümünü aşılama komusunda “acaba” diye düşündürdü. Bu “acaba’nın” altında yatan gerçek neydi?

Halk arasında bir deyim vardır: “Bal tutan parmağını yalar” derler ya aynen öyle. Merak ediyorum: Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasaydı, üçüncü doz aşısını vurulabilecekmiydi yoksa vatandaş Erdoğan gibi henüz birinci doz aşısını bile vurulmamış olup sıra mı bekleyecekti?

İsterdim ki Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, “vatandaşım ilk iki doz aşısını vurulmadan ben üçüncü doz aşı vurulamam” diyebilsin. Ancak olmadı, yine Türkiye’yi yöneten Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşı kayırıp kollayacağı yerde kendisini ve kendi hayatını kayırıp kolladı. Bir yönetici eğer yönettiklerini yeterince düşünmüyor kendi geleceğini yönettiği kişilerin geleceğinden üstün tutuyorsa, bu düşünce yarın karşısına olumsuz yönüyle çıkabilir. Unutulmaın ki Türk halkı kendisine yapılanları asla unutmaz. Bu arada ben henüz iki doz aşımı oloabilmiş bir vatandaşım. Merak ettiğim bir konu daha var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamasının ardından diğer siyasi parti liderleri de üçüncü doz aşılarını olacaklar mı hemen, yoksa vatandaşın da ilk iki doz aşısını olmasını bekleyecekler mi?

 

KİME KAÇA YAPTIRILACAK?

Smsun Büyükşehir Belediyesi yine kesenin ağzını açmış yine garip bir projenin peşine düşmüş durumda. 3 milyar liraya yakın borcu bulunan ve tüm gelirleri ipotek altında olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, 227 milyon lira maliyetli 'Akıllı şehir' projesine imza attı.

Neden yaptı bunu, bilmiyorum beyin okuma gibi bir üstün düşünceye sahip değilim.

Samsun’un işsizlik, altyapı gibi acil sorunları varken, hayata geçirilen yeni proje kapsamında trafik denetimleri de yapılacak. Yani Samsun Büyükşehir Belediyesi yeni prpjesiyle vatandaşı gözetleyecek.

Mustafa Demir ve kurmayları, kentin yol sorunları varken, işsizlik sorunları varken, insanlar ekmek bulup yiyemez durumdayken, bu insanlara yardım yapılması gerekirken altyapı gibi acil sorunları varken hayata geçirilen proje kapsamında trafik denetimleri denetlenecekmiş. Bu parayı bir belediye olarak hemşehtilerine harcamak yerine neden hizmet adı altında vatandaşa ceza kesilecek yerlere harcıyorsun. Bu kadar mı sevmiyorsun Samsun halkını?

Elektronik Denetleme Sistemi, park ihlalleri, ortalama hız ihlali ve kırmızı ışık ihlallerini de tespit edecek. Ne ala memleket. İşiniz gücünüz vatandaşı bunaltmaksa sizden sonra sizin partiniz asla seçim kazanamaz bunu bilesin. Yok eğer, benden sonrası tufan diyorsan o da senin bileceğin iş.

Temel bir gün trafik polisi olmuş. Komiseri onu telsizle arayarak “Temel naber orada havalar nasıl?” diye sormuş. Temel de “Komiserim hava sağanak yağışlı yerler kuru” diye cevap vermiş. Komiser “Oğlum hava yağışlıysa yerler nasıl kuru olur?” diye sormuş. Bunun üzerine Temel de “Komiserim biz tünelde duruyoruz da ondan” demiş...

Sayın Başkan sen de bir zahmet şu tünelden çık da yağmur yağınca Samsun’da cadde ve sokakların ne hale geldiğini görüver belki paraları gerekli yerlere harcarsınız o zaman.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat çok zalim bir öğretmendir, önce sınav yapar sonra ders verir. (Andre Gide)