bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Üçüncü Dönem Kuralı
Yazarlar // 14 Nisan 2018 Cumartesi 08:56

İsmail BAŞARAN

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bir konuşmasında AK Parti'de 3 dönem kuralının belediye başkanları içinde geçerli olduğunu hatırlattı. Yazıcı bunun AK Partinin değişmez kurallarından birisi olduğunu söyledi.

Yazıcı, “Üç dönemi tamamlayan, bir dönem ara verir. Bu, Belediye Başkanları için de geçerlidir. Onlar da üç dönem sonunda, ara vermelidir. Biz, rasyonel bir partiyiz. Bir yer de, bir Belediye Başkanı, çok teveccüh görüyorsa, neden değiştirelim. Bazı isimler için, istisna uygulanabilir. Ancak bu, sınırlı kalır. Bunun dışında AK Parti’de herkes için, üç dönem kuralı vardır ve uygulanır” dedi.

İşte bu konuşma Samsun’da siyaset gündemine bomba gibi düştü. Şimdi ne olacak diye düşünenler mutlaka mevcut bazı belediye başkanlarıdır.

Üç dönem Belediye Başkanlığı yapanlar dinlenecekler, tabi bu arada herhalde hiçbirisi hakkında herhangi bir soruşturmaya da izin verilmeyecek.

Peki dinlendirilecek belediye başkanları için Belediyedeki harcamaları araştırılabilecek mi? Bu sorunun yanıtı henüz verilmiş değil.  İşte bu soru üç dönem kararını rafa kaldırabilir.

Belki de Hayati Yazıcının bu açıklaması aba altından sopa göstermektir.


YAKIN TARİHİMİZİN SIR ÖLÜMLERİ

Türk siyasi hayatının yakın tarihinde ilginç ölüm olayları var. Var da ne hikmetse olayların gerçek nedenleri mi bunlar, arkasında kimler var, hesapları nedir soruları da cevap bulmamış aradan geçen bunca yılda. Gelin şimdi o ölümleri yeniden hatırlayalım.

Adnan Kahveci - Eski Maliye Bakanı.

Dedi ki: "Bizim bağımsız olmamız için Amerika ve IMF'den kurtulmamız lazım." 2 gün sonra trafik kazasında öldü.

Bedri İnce Tahtacı - Saadet Partisi Gaziantep milletvekili…

Dedi ki: "Amerika en büyük engeldir bu ülkeye; istediğini Başbakan yapar, istediğini Cumhurbaşkanı yapar." 5 gün sonra Antep'e giderken trafik kazasında öldü.

Turgut Özal - Cumhurbaşkanı…

Dedi ki: "Musul ve Kerkük bizimdir, alacağız." 10 gün sonra öldü.

Eşref Bitlis - Jandarma Komutanı…

Dedi ki: "Amerika'nın İncirlik'ten kalkan uçakları PKK'ya yardımda bulunuyor." 4 gün sonra -60 dereceye kadar dayanıklı olan uçak ile Siirt'e giderken uçağı düştü ve öldü. Kaza nedeni uçak motorlarının buzlanması! Oysa Siirt'te o sırada hava -11 derece idi...

TBMM - 1 Mart tezkeresine ret oyu verdi. 3 gün sonra İstanbul'un göbeğinde bombalar patladı. Kaç kişi öldü!

Recep Yazıcıoğlu - Denizli Valisi.

Denizli'de kanun çıkarttı: "Artık bundan sonra cafe ve benzeri yerler İngilizce isim kullanmayacak, yani cafe değil kahve yazılacak." 1 hafta sonra Ankara'ya giderken trafik kazasında öldü.

Bu ölümlerin ardındaki sırlar acaba ne zaman aydınlatılacak?

İktidarlar gelip geçiyor ancak sır ölümler aydınlanamıyor.

Bundan sonra da alabilir herhalde böyle sır ölümler ve yine nedenler ortaya çıkamayabilir.

Aman dikkat…