bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tutu 'Devam' Diyor Ama
Yazarlar // 1 Haziran 2017 Perşembe 07:25

Ragıp GÖKER

İsmail Uyanık sesleri dillendirilirken, önceki gün basın toplantısı düzenleyen Erkut Tutu, başarılı olduklarına inandığı için 23 Haziran’da yapılacak kongrede yeniden aday olacağını açıkladı.
Görev süresinde yaşananları özetlediği konuşmasını kısa tutan Erkut Tutu, ‘’kafanızın arkasında ne varsa sorun’’ dediği basın toplantının büyük bir bölümünü sorularımıza cevap vermek için ayırdı.
Ki;
Tutu tecrübesindeki bir yöneticinin merak edilen her şeyi soracağımızı biliyor olduğunu düşünüyorum.
Toplantıyı sosyal medyadaki canlı yayınlardan izleyenlerin de fark ettiği üzere Hoca, transferler ve İsmail Uyanık konusu soruldu Başkana.
Transferlere ayrılacak bütçe konusunda net şeyler söylemese de, her soruya cevap vermeye çalıştı.
Dilerseniz, en çok merak edilen İsmail Uyanık konusuna verdiği cevaptan başlayalım.

UYANIK’A RAĞMEN ADAYIM
‘’İsmail Uyanık, ‘Tutu varsa aday olmam’ demiş ama buna rağmen aday olursa yine de aday olmayı düşünür müsünüz?’’ şeklindeki soruma ‘’Böyle düşünmek İsmail beyin kendi tasarrufudur ama ister iki aday, isterse üç aday çıksın, biz yolumuza devam edeceğiz’’ diye cevap verdi. Tutu, aslında aday olacağını ilk defa önceki günkü basın toplantısında açıklamış oldu.

UYANIK ADAY OLURSA KİM KAZANIR
Erkut Tutu, ‘’Uyanık’a rağmen adayım’’ diyor ama sanırım Uyanık’ın aday olmayacağına inanıyor.
Çünkü İsmail Uyanık ‘’Ben adayım derse’’ açık ara seçimi kazanır.
Zira Samsunspor camiasında başkan olması halinde O’nun takımı Süper Lig’e çıkaracağına dair sarsılmaz bir inanç var.

UYANIK ADAY OLACAK MI
Takımın kümede kalacağı henüz kesinleşmemişken Uyanık’ın kulübü ziyaretinin ardından yaptığı temaslar suyu bulandırmaya yetti. Bu ziyaret, İsmail Uyak’ın Başkan adayı olacağına yorumlandı ama Uyanık hiçbir zaman Başkan adayı olacağını söylemedi.
Samsunspor’un şirketleşmesini istiyor Uyanık.
Yaptığı temasların tamamında da, Metro ve Yıldırım guruplarının içinde bulunacağı, Kazım Yılmaz’ın da dışarıdan destek vereceği yönetimin içinden birisinin başkan çıkaracağını, kendisinin de kurulacak Samsunspor AŞ gibi bir şirketin yöneticisi (CEO)  olacağını söyledi.
Bu tavır ‘’İsmail Uyanık, Başkan olmaya değil, kulübün çalışanı olmaya geliyor’’ gibi yorumlara neden olsa da, bu bile şehri heyecanlandırmaya yetti aslında ancak, kongrede bu konuda çatlak seslerin çıkabileceği endişesiyle mi bilinmez, şu sıralar Uyanık’ın geri adım attığı anlaşılıyor.
Kongreye kadar geçecek 20 gün uzun bir süre, günler ne getirir bilinmez ancak, şu an için Uyanık liderliğindeki oluşumun kongreye liste sunacağını düşünmüyorum.

ŞEHRİN PARASINI YÖNETİYORUZ
‘’Borç ödedim ve kulübü yönetilebilir hale getirdim, bu nedenle başarılıyım’’
diyor Erkut Tutu.

‘’Kulübü yönetilebilir hale getirmek başarı kabul edilebilir ama taraftar sportif başarı da bekliyor, ne gibi hazırlıklarınız var?’’ şeklindeki sorumu ise ‘’Para her şey değil, Parayı yönetmek de önemli, biz şehrin parasını yönetiyoruz. Hoca konusundaki görüşmelerimiz sürüyor. Sözleşmesi biten oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor. Hoca konusunu kısa sürede çözeceğiz, takımı kampa tam kadro göndereceğiz’’dedi.

TUTU SİYASETİN DESTEĞİNİ ALMIŞ
Bakan’a destekleri için teşekkür eden Tutu’nun, siyasi desteği bir kez daha arkasına aldığı anlaşılıyor.
Geçmişte sergilediği mihnet etmeyen tavrı nedeniyle mi bilinmez,  Samsun siyaseti, İsmail Uyanık önderliğindeki oluşuma karşı bir tavır sergilemese de, şehirde oluşan heyecan dalgasına rağmen hiç bir zaman destek de açıklanmadı.
‘’Siyaset Samsunspor’u kullanıyor’’ şeklindeki yakıştırmaları ağır ve yakışıksız bulurum, ancak, zaman zaman siyasetin Samsunspor’u kontrol atlında tutmak istediği şeklinde şüpheye de düşmüyor değilim.
Zira Samsunspor hiçbir vakit tam olarak kurtarılmadığı gibi, kulübe o an için yetecek para her durumda bulunuyor.
Erkut Tutu, hedefi Süper Lig olan bir takım kuracağını söylüyor. İnşallah seneye de son maçta kümeye kalındığı için sevinen tribünler yerine, şampiyonluk sevinci yaşayan tribünler görürüz.