bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Türkiye'nin ekoomik durumu
Yazarlar // 14 Haziran 2019 Cuma 10:07

İsmail BAŞARAN

Bir gün Amerika devlet başkanı, İngiltere devlet başkanı ve bizim Temel şeytanın evine gitmişler. Amerika devlet başkanı şeytana sormuş: Biz ne zaman dünyanın en zengin devleti olacağız?

Şeytan: 1000 yıl sonra.

Bu cevap üzerini Amerika devlet başkanı ağlamaya başlamış "Ben göremiycem" diye.

Bir de İngiltere devlet başkanı sormuş: Biz ne zaman dünyanın en büyük devleti olacağız?

Şeytan: 2000 yıl sonra.

Bunun üzerine oda ağlamaya başlamış "ben göremiycem” diye.

Temel: Peki, bizim ekonomik durumumuz ne zaman düzelecek?

Bu kez şeytan ağlamaya başlamış "ben göremiycem" diye.

Bu Temel fıkrası tam da ülkemiz insanının içinde bulunduğu durumu anlatıyor. Sürekli seçim yapılıyor ve hayat pahallılığı insanlara unutturuluyor. Ne İktidar partisi yetkilileri, ne muhalefet takılmışlar bir seçim yarışına vatandaşın açlıkla nasıl uğraş verdiğini unutturmaya çalışıyorlar.

Vatandaş artık söylenenleri dinlemiyor, sadece akşam eve giderken yiyecek ne getireceğini düşünüyor. Vatandaş bunu düşünürken bazıları ise “neyi götüreceğinin” derdine düşmüş durumda.

Üretmeyen ve sadece tüketen bir toplum yarattığı iç in de İktidar partisi AK Parti ve destekçisi durumundaki MHP’yi kutlamak gerekiyor, vatandaşı uyuttuğu için.

Ancak, vatandaş yavaş yavaş uykudan uyanıyor, henüz uyku mahmurluğunu üzerinden atabilmiş değil ancak uyanış başladı ya gerisi gelir herhalde.

Bu nedenle olsa gerek, Türkiye’nin her yanındaki AK Parti’li belediyeler çalışmaya gittiler İstanbul’a. Çalışanlar arasında Samsun’dan gidenler de var. Samsun’dan giden iktidar tarafı İstanbul seçmenine, oradaki Samsunlulara “Samsun’da belediyenin su fiyatlarına yaptığı zammı anlatıyorlar mı yoksa yapamayacakları sözler mi veriyorlar?

 

SAMSUN’UN ALTYAPISI

Son günlerde havalar bir hayli yağışlı geçiyor, bundan da hem Samsun hem de Samsunlu nasibini alıyor elbet. Uzun süredir iktidarda olan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı çalışmalarına hangi ölçüde önem verdiği de yağışlar sonunda ortaya çıkıyor.

Dolu yağınca, yağmur yağınca sade ve sokaklar su gölünden geçilmiyor. Vatandaşlar adeta sek sek oynar gibi geçiyorlar karşıdan karşıya.

Bunun tek nedeni de yağmur sularının yeraltına alınamaması yani altyapının yetersiz olması. Alt yapının neden yetersiz olduğunu Samsun’u uzun yıllardır yöneten AK Parti’li bir yetkili yok mu?