bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Türkiye Gerçeği ve Yamyamlar
Yazarlar // 9 Haziran 2022 Perşembe 19:14

İsmail BAŞARAN

Bugün bir fıkra ile başlama geldi içimden. Fıkra da Türkiye’yi yönetenlerin uygulamalarıyla gerçekleştiğini nasıl anlatacağımı düşünürken geldi aklıma. Siz de okuyunca Türkiye’nin nasıl yönetildiğinin gerçeğini anlamış olacaksınız umarım.

Bir bilgisayar firmasında 5 tane yamyam, programcı olarak görevlendirilirler. Müdürleri onlara hitaben: "Şimdi burada çalışabilirsiniz. Burada iyi para kazanabilirsiniz. Ama yemek için firmanın kafeteryasına gideceksiniz ve diğer çalışanları rahat bırakacaksınız" der. Yamyamlar hiç bir çalışanı rahatsız etmeyeceklerine söz verirler.

4 hafta sonra müdürleri gelir: "Çok iyi çalışıyorsunuz. Yalnız firmadaki temizlikçi kız kayıp. Ona ne olduğunu biliyor musunuz?" diye sorar. Yamyamların hepsi hayır derler ve bu işle hiç bir ilgilerinin olmadığını söylerler.

Müdür gidince şefleri yamyamlara dönüp "Aranızdan hangi maymun temizlikçi kızı yedi?" diye sorar. En arkadaki yamyam alçak bir sesle cevap verir: "Ben yedim." Bunun üzerine şef şöyle cevap verir: "Ulan aptal! Biz 4 haftadır grup müdürleri, bölüm müdürleri, proje yöneticilerini yiyip duruyoruz ki kimse farkına varmasın diye, senin durup dururken temizlikçi kızı yemen doğru mu şimdi hepimiz aç kalacağız.

Türkiye gerçeği de bu fıkradaki gibi. İktidar adeta buğdayı un yapan değirmen taşına dönmüş durumda.

Türkiye’de değişmeyen bir gerçek var o da yeni sistemin başının bir türlü değişmemesi. Göreve atanan yöneticiler daha koltuklarını ısıtmadan yerlerinden alınıyorlar ve yenileri atanıyor göreve. Bu durum sadece hükümette olmuyor elbette. Kendilerini kraldan fazla kralcı gören Belediye Başkanları da ki bunların içinde Samsun Büyükşehir Belediyesi de var, sağdan soldan transfer ettikleri görevlileri getiriyorlar ve göreve atıyorlar.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’e bir soru: Göreve geldiğiniz günden buyana Büyükşehir Belediyesi’nde kaç müdürü görevden aldınız ve yerlerine yenilerini atadınız? Soru ilçe belediye başkanlarına da aynen sorulabilir. Siz kaç görevliyi yerinden aldınız ve yerlerine yandaşları ve dışarıdan getirdiklerinizi atadınız?

CANİK’TE ELEKTRİK DESTEĞİ

Canik Belediyesi bir projeye imza attı. İhtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği yapılmaya başlandı. Uygulama vatandaşlara duyuruldu. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları da sürüyor. İhtiyaç sahiplerinin son başvuru tarihinin de 22 Haziran 2022 olduğu belirtildi.

Destek 6 ay boyunca destek sürecek. Verilen ve uygulanan süre sonradan yeniden düzenlenecek mi bu konuda henüz bir açıklama yapılmış değil.

Canik Belediyesi’nin bu konuda başlattığı uygulama örnek olmalıdır. Diğer Belediyeler de bu desteği sürdürmelidir. Vatandaşın zor günlerden geçtiği düşünülürse konu siyaset üstüdür. İktidardaki veya muhalefetteki belediye diye düşünmemek gerekir. Önemli olan vatandaşın derdine çare olabilmektir.

Belediye bu desteğin altı ay boyunca süreceğini de dile getiriyor. İktidarda olmuş veya muhalefette kalmış diye ayırmamak gerekir belediyeleri, önemli olan vatandaşın yarasına merhem olabilmektir.  Canik Belediyesi’nin bu uygulaması için başvuruların aziran gününe kadar süreceği duyuruldu. 22 Haziran’da tamamlanarak değerlendirmeye alınacak.

Sıra diğer belediyelerde şimdi, bakalım hangi belediye bu uygulamaya katılacak. Başka Büyükşehir Belediyesi de yapacak mı uygulamayı.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanların bu dünyada yapabildikleri en önemli, en güzel ve en değerli şeylere biz "kitap" deriz. (Thomas Carlyle)