bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Türkiye 'Dingo'nun Ahırı Değil
Yazarlar // 1 Aralık 2020 Salı 21:15

İsmail BAŞARAN

Önce Dİngo’nun ahırı nedir sonra da atlarını anlatalım: “Atlı Tramvaylar zamanında, tramvaylar 2 atla çekilirken dik Şişhane yokuşunu çıkabilmek için Azapkapı'dan takviye at alarak yokuşu çıkabilirlermiş. Tramvay bu haliyle Taksim'e kadar gelir, burada çıkartılan atlar, bu gün Taksim alanının batı kısmındaki sular idaresi maksemi ile Fransız Konsolosluğu arasında bir ahırda bir süre dinlendirildikten sonra tramvaya bağlanmadan boş olarak Azapkapı'ya götürülürlermiş. Taksim'deki bu ahırı Dingo adlı bir Rum vatandaş işletirmiş. Gün boyu bir sürü atın girip çıkmasından dolayı dilimizdeki 'Burası Dingo'nun ahırı mı giren çıkan belli değil' sözünün buradan geldiği söylenir...”

Uzun zamandır Türkiye’de satılmadık yer bırakılmadı, vatan toprakları yabancılara satılır oldu. Bunu fabrikalar ve ülke değerleri izledi. Satılıyor da neden satılıyor, üç beş müteahhide para ve rant sağlamak için mi belli değil. Satışlardan gelen paralar üretime değil yani vatandaşın hayatını ve yiyeceklerini ucuzlatmak için kullanılmıyor.  Salgında maskeyi bile ücretle vatandaşa dağıtmaktan ar etmeyen iktidar “Türkiye’yi iyi yönetiyoruz” diyor sürekli. Hayır, iyi yönetmiyor günü geçiştiriyorsunuz, ancak unutmayın ki seçin yakında, salgında seçim olmaz demeyin sakın bu seçimler olarak ve sandık gelecek ortaya işte o zaman Türkiye’nin iyi yönetilip yönetilmediği ortaya çıkacak. Az kaldı az, şunun şurasında üç yıl daha var…

BÜYÜKŞEHİR UYUMA

İlkadım Belediyesi korona virüsü vakası görülen yaşam alanlarını ücretsiz dezenfekte ediyor. Ne hikmetse vatandaşa bu yardımları MİLLET İttifakı’ndan seçilen Belediyeler yapıyor. Ancak vatandaş bu salgında bile Büyükşehir Belediyesini Samsun’da yanında göremiyor. Suya zam yapmayı unutmayan ve salgında vatandaşı madden zor duruma düşüren AK Parti’li Mustafa Demir yönetimindeki Samsun Büyükşehir Belediyesi hakkında olumlu düşünceler olumsuzluğa dönmeye başladı. Kırsala yapılan yardımları ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezlerinden seçim yaklaşırken umudunu mu kesti, yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bir dahaki seçimde aday olmamaya mı karar verdi veya nasıl olsa beni bir daha aday göstermezler düşüncesine mi saplandı?

İlçe Belediyeleri içinde bulunduğumuz zor günlerde vatandaşın yanında dururken Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Yıkanmayın, evinizi temiz tutmayın demeye getirmek için mi suya zam yapıyor?

Büyükşehir Belediyesi Korona virüsü salgını nedeniyle 11 Mart tarihinden itibaren halk sağlığını korumak adına tedbirler alan ve bu tedbirleri eksiksiz uygulayan İlkadım Belediyesi’nden ders almalı. Bu derslerden birisi vatandaşa destek olmak adına ücretsiz dezenfektasyon malzemeleri dağıtmak, bu yetmezmiş gibi binaların dış temizliği de yapmak oluyor. İlkadım Belediyesi bu temizliği pandemi başladığından beri sürdürüyor. Diğer ilçe belediyeleri de benzer çalışmaları mutlaka az da olsa sürdürüyordur da pek yeterli olamıyorlar sanırım. Çünkü vatandaş kendilerini sahada pek göremiyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Her ferdi, hatta her topluluğu hoşlandığı yem ile avlarlar. (H. Rahmi Gürpınar)