bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Türk Telekom Bölge Müdürlüğü Samsun'da Kaldı
Yazarlar // 22 Mart 2021 Pazartesi 19:24

Ragıp GÖKER

Türk Telekom Bölge Müdürlüğünün Trabzon'a taşınacağına dair bir tartışma günlerdir Samsun kamuoyunu meşgul ediyor.

Bu konudaki tartışmalara, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı da olan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO'su ve Genel Müdürü Umit Önal ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu tarafından dün Türk Telekom Bölge Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında açıklık getirildi.

Uzun bir açıklamaydı ama toplantının bizi ilgilendiren bölümü şu cümle oldu:

Türk Telekom Bölge Müdürlüğü Samsun'da kalacak.

Basın toplantısında yapılan açıklamanın detaylarına geçmeden, yaptığı sosyal paylaşımların yanı sıra, bu konudaki haberleri sürekli manşete taşıyarak Samsun'da güçlü bir kamuoyu baskısının oluşmasına ön ayak olan H.HALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yener Cabbar'a önce bir teşekkür edelim.

Türk Telekom tarafından hatalı karardan dönülmesinde AK Parti il Başkanı Ersan Aksu'nun gayretlerini ve Çiğdem Karaaslan'ın etkisini de görmezden gelemem elbette

Ve fakat.

Siyaset kurumunu iten etken, bu örnekte de olduğu gibi her daim kamuoyu baskısı olmuştur.

Kamuoyu baskısı da sadece medya aracılığıyla olur biliyorsunuz ama Yener Cabbar yönettiği gazetedeki haberlerin yanı sıra, sosyal medya hesabındaki kişisel paylaşımlarıyla da bu baskının oluşmasında en önemli katkıyı veren kişi olmuştur.

Ki;

Yönetim Kurulu Başkanı da, ''Optimizasyon'' olarak tanımladığı yapılanma modelindeki hatalı karardan geri adım atma nedenini açıklarken, gelecekte de alınacak benzeri kararların, Samsun'da oluşacak kamuoyu baskısının dikkate alınıp, alınmayacağına dair sorumuza ''Merak etmeyin Samsun kamuoyunun baskısını ve etkisini gördük'' diye cevapladı.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı’nın, bir anlamda ''Dersimizi aldık'' demesi de bunun bir kanıtı gibidir aslında.

Samsun'da daha önce de birçok kurum ve kuruluşun bölge müdürlükleri taşındı biliyorsunuz.

O bölge müdürlükleri giderken de siyasetçiler vardı ama hiç kamuoyu baskısı görmemişlerdi.

Yener Cabbar'ın katkılarını bu nedenle çok önemsiyorum.

Bir meslektaşı olarak da kıskançlık gibi kişisel egolarımı bir tarafa bırakarak, kendisine yürekten teşekkür ediyorum.

Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan da, Genel Müdür Ümit Önal da ve hatta İl Başkanı Ersan Aksu'da basın toplantısında bölge müdürlüğünün Trabzon'a taşınıp, taşınmayacağına dair net bir açıklama yapmamıştı aslında.

Basın toplantısında yapılan açıklama, daha çok Türk Telekom'un ülke geneli ile Samsun ve çevre illerde yapılan yatırımlarıyla ilgili olmuştu.

Soru cevap bölümüne geçildiğinde ancak ilk sözü alan olarak ''Bölge Müdürlüğü Samsun'dan Trabzon'a taşınacak mı, Samsun'daki yöneticinin kartvizitinde ne yazacak, Samsun'daki yönetici Trabzon Bölge Müdürüne bağlı biri olarak mı çalışacak?'' diye ben sordum.

Aldığım yanıt da yukarıda yazdığım gibi oldu.

Şöyle ki:

''Samsun Bölge Müdürlüğü olduğu gibi kalacak, Samsun Bölge Müdürü, Trabzon'daki Bölge Müdürüyle eşdeğer konumda olacak. Samsun Bölge Müdürünün, Trabzon Bölge Müdürüne bağlı olarak görev yapması söz konusu olmayacak''

Bu açıklama, tartışmalara son noktayı koymuş oldu.

Şimdilik elbette.

Ömer Fatih Sayan'ın ''Optimizasyon'' olarak tanımladığı yapılanma biçiminin gelecekte yine alınmayacağını kimse garanti edemez.

Samsun kamuoyu, sahip olduklarını kaybetmemek için her zaman teyakkuzda olmalı.

Hani hep deriz ya ''Samsun'un sahibi yok'' diye.

Bu şehrin sahibi, Samsun halkının bizatihi kendisidir.

Bir lider, hatta 'lidercik'lerin eksikliğini kabul etmeliyiz.

Yener Cabbar’ın yaptığı gibi kamuoyu oluşturma çabalarına kim ve hangi siyasi oluşuma mensup kişiler tarafından yapıldığına bakılmaksızın sahip çıkılmalı, bir ortak paydada buluşmalıyız.

Samsun halkı, çok uzun sayılacak yıllardan sonra iyi bir şey yaptı.

Hani nasıl denir:

''Kedi olalı bir fare yakaladık'' diye.

Son olmasını ve devamın gelmesi dileğiyle.