bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Türk Kelimesi Nerenize Batıyor
Yazarlar // 11 Ekim 2018 Perşembe 21:35

İsmail BAŞARAN

Nasıl oluyor diye sorarsanız ben de bilmiyorum.

Türkiye öyle garip bir ülke haline geldi ki anlamak mümkün değil.

Garabetlerden biri yeni yaşandı. İthal ete 'yerli ürün' logosu vuruldu.

Büyük market zincirlerinde satılmaya başlanan ithal etlere yerli ürün damgası vurulması üzerine Samsun Kasaplar Odası’ndan yapılan açıklamada  “marketlerin sattığı yerli üretim ise biz ne satıyoruz" diyerek tepki gösterildi.

Bu durum değişir m değişmez mi bilemiyorum. Türkiye’de artık “yersen” durumu uygulanıyor.

Asıl mesele de etin nasıl satıldığından ziyade “Yerli üretim” logosunun vurulması. Birileri çıktı ortaya “Türk Malı” yazan yazıyı “Yerli üretim” olarak değiştirilmesi.

Türk Malı kimin neresine battı ki yerli üretim ifadesi kullanılmaya başlandı. Yurt dışından hayvan ithal edeceksin keseceksin yerli olacak ha, millet artık bu oyunları yemiyor. Yerli üretim olabilmesi için samanı ithal etmeyeceksin, bunun için buğday arpa yulaf ekecek ve biçeceksin, kendi köylünü kalkındıracaksın.

Hayvancılığı öldüreceksin, hayvan ithal edeceksin sonra da marketlerde satılan ete “Yerli üretim” logosu vuracaksın. Ben nereden olursa olsun üzerinde Türk Malı yerine yerli üretim yazan hiçbir ürünü almama kararı aldım.

Türkiye’de Türk ifadesini silmeye çalışanlar bunu hiçbir zaman başaramayacaklardır.

Siz bakmayın Türk Milletinin uykuda olduğuna. Uyanırsa kaçacak delik arasınız. Sözüm Türk kelimesini kullanmamakta direnenlere. Acaba bu kelimeden korkuyorlar mı?

 

AÇLIK KAPIDA

Bu kanıya nerden vardım. Bazı rakamları anlatacağım. Benim değil resmi rakamlar bunlar.

Tüketici fiyatları Eylül’de bir önceki aya göre yüzde 6.30 arttı, yıllık enflasyon yüzde 24.52 düzeyine yükseldi. Böylece yıllık enflasyon Ağustos 2003'te gördüğü yüzde 24,9 seviyesinden bu yana en yüksek düzeyine ulaşmış oldu.

2003’te iktidarsa kim varsı? Bugün Türkiye’yi yönetenler. Hadi o zaman enkaz devraldık diyorlardı şimdi rakamlar neden yukarılarda.

Türkiye’yi yönetenlerin kusuru yok mu bu işte?

Var ancak vatandaş bu konulara odaklanmasın diye gündem hemen değiştiriliyor. Terör artıyor, yine şehitler gelmeye başlıyor. Enflasyon tavan yapmış vatandaşın alım gücü zayıflamış. Açlık kapıyı çalmaya başlanmış.

Ancak Türkiye’de hemen gündem değiştiriliyor. Neymiş İsmet İnönü’nün elinde Amerikan bayrağı varmış. İktidarın küçük ortağı Siyasi Parti Genel Başkanı’nın evinin önünde gösteri yapmış.

Ekmek küçülmüş, saraylarda devlerin parasını sülalece yiyip içenlerin umurunda bile değil.

Ey millet size söylenenlere bakacağınıza gerçekleri görün, çünkü yarın sizler de geçinme zorluğu çekenler sınıfına katılacaksınız. Bugün olmazsa yarın. Bu girişin sonu, karanlık unutmayın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eşeksen binene kızmayacaksın, değilsen sırtında tutmayacaksın.