bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK
Yazarlar // 30 Nisan 2020 Perşembe 11:22

İsmail BAŞARAN

AK Parti Genel Başkanı v e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salgın nedeniyle işyerlerinin kapanması ve esnafın zor durumda kalması sonrası işsizliğin artması üzerine yeni önlemler alındığını ifade ediyor. En son cümlesi de “Tünelin sonundaki ışık göründü” oldu.  Oldu da tünelin sonundaki ışık gerçekten göründü mü yoksa ışık denilen halüsinasyonmu?

Soruyu sorduktan sonra ‘halüsinasyon’un ne demek olduğunu da dile getirelim: Gerçekte olmayan fakat kişinin algıladığını sandığı durumlar, bilim insanları tarafından 'halüsinasyon' olarak adlandırılıyor. Bunu açıkladıktan sonra tünelin sonundaki ışığa dönelim yine. Tünelin sonunda gördüğümüz ışık gerçekten tünelin sonunun geldiğini mi gösteriyor bize, yoksa karşıdan gelmekte olan bir başta aracın bize çarpmak üzere olduğunu mu?

Türkiye’de söylenen rakamların gerçekliği tartışma konusu olabilir her an. Çünkü vatandaş, kendisine daha maske bile dağıtılamadığını dile getiriyor ve homurdanıyor. Maske dağıtıyoruz diyenlerin bunu bile başaramadığı ortadayken tünelin sonundaki ışığa inanması herhalde istenemez.

Devletimiz, ABD’ye gönderiyor malzemeleri de kendi vatandaşına bir maske dağıtmak konusunda aciz kalıyor. Maske mi yok, maske dağıtım sistemi mi yanlış?

Sağlık bilim kurulumuz var, rakamları açıklıyor, ne derece doğru ne derece yanlış bu rakamlar? Maskeyi dağıtmakta aciz kalanların, bunu bir sisteme oturtamayanların söyledikleri rakamlar gerçek mi acaba?

Aklıma gelmişken, maskesini alması için telefonuna mesaj gelmeyenler var mı, bana ve çevremdekilere gelmedi de. Sahi bu maskeler kime dağıtılıyor? Tünelin ucundaki ışık görünmüş ha, bırakın bunları, gözleriniz yanıltıyor sanırım.

 

ESNAF TAKSİT ÖDEYEMİYOR

Çek mağduru esnaflar cezaevlerinden tahliye oldu ancak, tahliye olanların yerlerine yenilerinin girmesi olası durumda görünüyor. Tahliye olan esnaflar çek mağdurlarının üç ay içinde taksitlerini ödemesi gerekiyordu, ancak durum vahim.

Esnafın içinde bulunduğu bu kötü durumu CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “ilk taksit ödeme süresinin yılsonuna kadar uzatılması” için bir kanun teklifi hazırlayarak, Meclis Başkanlığı'na sundu.  Çekini ödeyemeyen esnaf taksiti nasıl ödeyecek? Esnaf zaten zor durumda bulunuyor.

CHP Milletvekili Hancıoğlu’nun esnafın bu durumunu gündeme getirmesinden sonra aklıma bir soru geldi: CHP’nin Samsun’da bir tek milletvekili mi var, diğer milletvekili Zeybek’i gören var mı?

GÜNÜN SÖZÜ

Umut iyi bir kahvaltı fakat fena bir akşam yemeğidir. (F. Bacon)