bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tünekte ve Kafeste Yaşamak
Yazarlar // 31 Ocak 2022 Pazartesi 23:43

İsmail BAŞARAN

Bunu peşinen dile getirip bize gelen hikayeyi sizlerle başlayalım. “Rivayet olunur ki, kuşların hükümdarı olan Simurg Anka, Bilgi Ağacının dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş...
Kuşlar Anka’ya inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Kuşlar dünyasında her şey ters gittikçe onlar da Anka’yı bekler dururlarmış. Ne var ki, Anka ortada görünmedikçe kuşkulanır olmuşlar ve sonunda umudu kesmişler.
Derken bir gün uzak bir ülkede bir kuş sürüsü Anka’nın kanadından bir tüy bulmuş. Anka’nın var olduğunu anlayan dünyadaki tüm kuşlar toplanmışlar ve hep birlikte Anka’nın huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler. Ancak Anka’nın yuvası, etekleri bulutların üzerinde olan Kaf Dağı'nın tepesindeymiş. Oraya varmak için yedi dipsiz vadiyi aşmak gerekirmiş. Kuşlar, hep birlikte göğe doğru uçmaya başlamışlar. Yorulanlar ve düşenler olmuş. Önce Bülbül geri dönmüş, güle olan aşkını hatırlayıp. Papağan o güzelim tüylerini bahane etmiş (oysa tüyleri yüzünden kafese kapatılırmış), Kartal; yükseklerdeki krallığını bırakamamış, Baykuş yıkıntılarını özlemiş, Balıkçıl kuşu bataklığını.
Yedi vadi üzerinden uçtukça sayıları gittikçe azalmış. Ve nihayet beş vadiden geçtikten sonra gelen Altıncı Vadi şaşkınlık ve sonuncusu Yedinci Vadi yok oluşta bütün kuşlar umutlarını yitirmiş... Kaf Dağına vardıklarında geriye otuz kuş kalmış. Anka’nın yuvasını bulunca öğrenmişler ki; "SİMURG ANKA - Otuz Kuş" demekmiş. Yani onların hepsi Anka’ymış.
Hikayeden alınacak ders:
Anka'yı beklemekten vazgeçerek, şaşkınlık ve yok oluşu da yaşadıktan sonra bile uçmayı sürdürerek, kendi küllerimiz üzerinden yeniden doğabilmek için kendimizi yakmadıkça, her birimiz birer Anka olmayı göze almadıkça bataklığımızda, tüneklerimizde ve kafeslerimizde yaşamaktan kurtulamayacağız…
Bu hikaye önceki akşam iki bakanın değiştiği anda aklıma geldi. Biri daha önce gitmiş ve yerine yenisi gelmişti. O yeni şimdi gitti yerine daha önce giden eski şimdiki yeni bakan geldi.
Bu böyle bir döngü olarak kalacak mı? Giden geri dönecek ve daha önce düzeltemediklerini düzeltecek mi, elbette hayır.
Bunun için ne yapacağız biz vatandaşlar olarak? Anka kuşunu aramak yerine hepimiz birer Anka olduğumuzu h0atırlayacağız. Biz bunu hatırladığımız zaman önümüze kimse engeller koyamaz. Bu engelleri de biz vatandaşlar sandığa gittiğimizde hatırlayacağız, önemli olan da budur. Kısaca ya tünekte ya da kafeste yaşamaya devam edeceğiz yada hepimiz birer Anka kuşu olduğumuzu bizi yönetenlere sandıkta hatırlatacağız.

MAL VARLIKLARI
Bari milletvekilleri ve Belediye Başkanları açıklasa mal varlıklarını. Vatandaş öyle istiyor çünkü. Vatandaş başka bir konuya daha dikkat çekiyor.
Belediye başkanları mal varlıklarını açıklasın hiç olmazsa. Büyüğü, küçüğü, üstü, altı, ilki, belli olsun. Başkanlığa başladıklarında neleri vardı, şimdi neleri var. Haydi başkanlar! Vatandaş mal varlıklarınızı açıklamanızı bekliyor.

GÜNÜN SÖZÜ
Ekonomi kilitlendi. RESET'leyelim lütfen.