bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tükenmişliğin Göstergesi mi?
Yazarlar // 30 Eylül 2020 Çarşamba 14:44

İsmail BAŞARAN

İktidar işlerin yolunda gitmediğini görmüş olmalı ki fabrika açılışlarına başladı. Her ne kadar açımlaş fabrikaları bir kez daha açıyorsa da sonunda vatandaşa yutturduğunu sanıyor ve kendisini aldatıyor ya, bırakın öyle zannetsinler de denmiyor, aklımızla dalga geçiyorlar.

Burada geçmişten bir hatırlatma yapacağım size. Türkiye’de AK Parti İktidara geldikten sonra çok değişiklikler oldu. Onlardan birisi de vaatle oy toplayan bir siyasetçiye hapis cezası uygulanmıştı.

Ve bu da Türkiye’de ilk kez olmuştu. Türkiye’de ilk kez bir politikacı vaatlerinden dolayı hapis cezası almıştı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP’den Aydın belediye başkan adayı olan Hüseyin Aksu, bir propaganda konuşmasında halka ‘beni seçerseniz, hepinizi iş sahibi yaparım. 500 fabrika açacağım’ demişti.

Hüseyin Aksu seçmenlere iş başvuru formu bile dağıtmıştı. Seçimi AK Parti’den İlhami Ortekin kazanmıştı. İlhami Ortekin vaatleri nedeniyle Hüseyin Aksu hakkında suç duyurusunda bulunmuş Savcılık da dava açmıştı. Dava sonuçlanmış ve Hüseyin Aksu ‘iş vaadi ile seçmenden haksız oy temin etmek’ suçundan 10 ay hapis ve para cezasına çarptırılmış yatar cezası da paraya çevrilmişti.

Olay Türk Siyasi tarihine de bir ilk olarak geçmişti. Aradan yıllar geçti şimdi AK Parti bu duruma düştü. Fabrikalar açacağız diye verilen sözlerini tutmadıkları gibi, bir de açılan fabrikaları yeni yapılmış gibi bir daha açıp halkı kandırma ve aldatma yoluna gidiyorlar.

Örnekleri son zamanlarda sıkça oluyor, acaba neden dersiniz? İktidar üretemiyor da eskilere mi sığınıyor ve halktan bu yolla oy istemek amacı güttükleri için herhangi bir dava açılabiliyor mu, yoksa korku dağları mı sardı?

Açılan tesislerin yeniden açılışının gerçekleştirilmesi halkı uyutmak mı yoksa İktidarın tükenmişliğinin işareti mi? Birileri çıkıp şimdi bunları yazmanın ne anlamı var diyecektir. Hastalık var, çalışma yok, üretim azaldı diyecektir. Ancak denilecekler gerçeği örtemeyecektir.

 

AMAN DİKKAT!

Samsun salgının merkezi olma durumunda emin adımlarla ilerliyor. Bunun tek nedeni sanırım yeterli önlemlerin alınmamasıdır. Özellikle de yöneticilerin halkla iç içe olma durumlarına dikkat etmelere gerekir.

Samsun’da Belediye Başkanlarından bazılarında salgın hastalık görüldüğü korku salıyor. Bunlardan birisi de Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci. Deveci’nin testlerinin pozitif çıkmasından sonra halkla temasın hangi ölçüde yapılacağı konusunda işi boşladığımızın göstergesidir. Virüs nedeniyle hasta olan ve karantinada bulunan başkanlara sağlık dilerim. Umarım tekrarlarını görmeyiz, sadece vatandaşlar değil yönetenler de kendilerine dikkat etmek durumundadır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Özgür bir ülkede yaygara çok ıstırap az, baskı altındaki bir ülkede ise yakınma az, keder çoktur. (Carnot)