bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
TÜİK’e İnanmıyorum
Yazarlar // 4 Ocak 2021 Pazartesi 18:10

İsmail BAŞARAN

Memurlar ve emekliler aylarca bekledi ve TÜİK yine kendilerini hüsrana uğrattı. Ne enflasyon oranları gerçek olarak açıklandı ne de maaş zamları istenilen gibi oldu.

2020 yılının TÜİK verileri hüsrana uğrattı. Bugün açıklanan maaş zamları ne emeklileri ne de çalışanları mutlu etti. Yapılan zamlar bırakın sağlam yumurta almayı kırık yumurta bile aldırmayacak kadar oldu.

Neni yılla birlikte iğneden iğliğe zam yapan iktidar yine vatandaşı hüsrana uğrattı. Üreticiyi gözden çıkarmış olan iktidar şimdi verdiği bu zamla da tüketicisi gözden düşürmüş oldu.

Şimdi ne olacak, emeklilere ve çalışanlara şu kadar zam yapıldı denilip market, bakkal ve pazardaki fiyatlara da zam gelecek mi? Zaten zamlar hiç durmuyor biraz da frene bassalar ya, TÜİK artışları düzgün hesaplasa da iktidarın bizlerin ne kadar yanında olduğunu görsek. Doğalgaza, elektriğe, petrole, köprü geçişlerine zam yapanların vatandaşın ne kadar yanlarında olduklarını anlasak…

Gerçi anlayacağız da ne olacak ki, her tarafımız siyaset olmuş ülkede, iktidar zamların konuşulmasını istemediği için olsa gerek gündem yine türbana döndü. Neymiş,  türban CHP tarafından siyasete alet edilmiş. Dervişin fikri neyse zikri de odur derler ya, demek ki daha önce de AK Parti türbanı siyasete alet etmiş.

İktidar şimdi yine aynı tiyatroyu sahneye koyuyor. Beyler bırakın bu oyunu, vatandaş çok seyrettik bunu. Siz yaptığınız zamların adil olup olmadığını açıklayın. Ancak bunu açıklayamazsınız çünkü sizler de bu zamların hayat pahallılığının çok altında kaldığını vatandaşın daha çok açlığa mahkûm edildiğini biliyorsunuz. Unutmayın vatandaşın da vereceği günler gelecek, o zaman yakındır. Dini duygulara yeniden sarıldığınızdan belli oluyor.

Ancak Peygamberimizin “vatandaş aç yatarken tok yatanlar bizden değildir” sözü unutulmamalıdır.

 

VEFASIZ MIYIZ?

20 Ocak gününü 1989 yılından beri unutamıyorum. Samsunspor o gün Samsun’dan yola çıkmış, Malatya’ya gidiyordu. Samsunspor kafilesinin karıştığı kazada 5 kişi hayatını kaybetti o gün. Kaza Havza yakınlarında olmuştu. Saat 09:30’u gösterirken Samsun’un Havza ilçesinde bir kamyonla çarpıştı ve otobüs uçuruma yuvarlandı.

Kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomić ise Yugoslavya'da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etti.

Aradan bunca yıl geçti futbol şehitleri için kaza yerinde bir anıt yapılması istendi. Anıt yapıldı ancak karayolunun yüksekliği değişince altta kaldı ve görünmez oldu. Sonrasında yerini değişmesi kararına varıldı ancak yeni anıtın nereye yapılması gerektiği konusunda birliktelik sağlanamadı. Özetle aradan bunca yıl geçmesine rağmen yer bulunamadı, yine anıtın nerede olması gerektiği konusunda ortak akıl geliştirilemedi.

Kazanın yıl dönemi geliyor, şehitler yine anılacak ancak yine yer tartışması olacak, bu tartışma da ortak akıl bir yer bulamadığı sürece devam edip gidecek. Allah rahmet eylesin deyip geçeceğiz belki yine, ancak bu karar da artık alınmalıdır ve anıt herkesin göreceği bir yere yapılmalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Haksızlığa karşı baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdır. (Hz. Ali)