bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
TÜİK Başkanı Neden Değişti?
Yazarlar // 3 Mart 2021 Çarşamba 11:29

İsmail BAŞARAN

TÜİK Başkanı birdenbire değişti, acaba neden? Son zamanlarda işsizlik ve enflasyon konusunda açıklanan rakamların gerçeği yansıtmadığı iddiaları ve vatandaşın pazarın enflasyonu ile TÜİK enflayonunun tutmaması üzerine  çıkan yüksek sesler İktidarı rahatsız mı etti de aranan günah keçisi olarak TÜİK başkanı bulundu.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre TÜİK Başkanlığı'na Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer getirildi. Kararın 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 38'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince verildiği belirtildi.

Bu maddeler nedir ne değildir vatandaş bilmiyor ancak bir gerçek var ki artık TÜİK’in rakamlarına herhalde iktidar bile inanmaz duruma gelmiş. İktidarda olanların yakınlarının da sokakta çarşı pazardaki rakamlarla kurumun açıkladığı rakamlarltın birbirini tutmadığını görmüştür.

Peki şimdi ne olacak? Gerçek rakamlar yani çarşı pazardaki fiyatlar gerçekten yansıyacak mı rakamlara. Eğer yansırsa ne olacak? O zaman enflasyonun gerçekleriyle İktidar ka darşılaşacak ve çalışanların, emeklilerin maaşları artırılacak mı?

Bulnların hiçbirisinin olmayacağını sizler de  biliyorsunuz. Bu değişikliğin altındaki amaç sadece vatandaşın ve işçi, emekçi sınıfının gazını almaktır. Konunun artık konuşulmasının önüne geçebilmektir. Bilinmesi gereken vatandaş bu söylemlerini bırakmayacak ve hayat pahallılığını, çarşı pazardaki yangını hder fırsatta İktidarın yüzüne söyleyecektir. Bir başkanın değiştirilmesiyle durumu kurtaramazsınız, vatandaşı dileyerek ve sorunlarına çözüm bulmakla problem çözülebilir. Eğer iktidar vatandaşı dinlememekte direnir ve kendi bildiğini okursa sandıktan çıkabilme hayallerini de suya düşürür.

Masadaki porsiyon sayısı azalmakla kalmıyor, artık ekmek de azalıyor. Oysa bunlar ters orantılı olmalıdır. Poriyon sayısı arttıkça ekmeğin azalması durumunda vatandaş için iyi besleniyor denilebilir. İktidarların en büyük yanlışı vatandaşın emkeğiyle oynamak olmuştur. Bu böyle gelmiş böylede gidecektir. O nedenle iktidar TÜİK rakamlarına değil porsiyon sayısına bakmalıdır. Eğer masadaki porsiyon sayısı artmaz ise işte o zman yolcudur Abbas…

 

TÜRK-İŞ PARAYI NE YAPACAK?

TÜRK-İŞ Sendikası’nın Atakum’daki binasını Büyükşehir Belediyesine satması konusunda sona gelindi. Büyükşehir burayı alıp kütüphane yapacakmış. Kullanım konusundaki bu amaç alkışlanacak bir durumdur. İnsanlar okuyup öğrensin diye kütüphaneler açmak Büyükşehirlerin görevidir.

Bu binanın böyle bir amaçla kullanılacak olması alkışlanacak bır durumdur. Ancak  30 milyon liraya TÜRK-İŞ bu binanın satışından alınacak parayı ne yapacaktır, önemli olan soru  budur. TÜRK – İŞ bu parayı hangi amaçla kullanacaktır onu da açıklamalıdır. Çünkü o para işçilerin parasıdır. İşçi TÜRK-İŞ’ten bu konuda bir açıklama beklemektedir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İyi haber ağır ağır gelir. Çabuk gelenler kara haberlerdir. (Alessandro Mazon)