bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
TSO’ da mevcut durum analizi 4
Yazarlar // 14 Nisan 2013 Pazar 18:32

Ragıp GÖKER

TSO’ da  listeler üzerinde en iyi düzenlemeyi Ercan Demirel yapardı.

Esnaf Kefalet Kooperatifinin efsanevi Başkanı Avni Çınarolğu’ nun yanında yetişmişti. Kazanılması zor bir seçimden nasıl zaferle çıkılacağını en iyi o bilirdi.

Hala o iddiadayım.

Şu Nace Kodları uygulaması gelmeseydi eğer, Ercan Demirel isteseydi her dönem TSO meclisinde olurdu.

Rahmetli Adnan Sakoğlu’ da bunun için başlangıçta Ercan Demirel’i yanında tutardı. Her ne olduysa birden bire Ercan Demirel’in işleri bozuluverdi. Ayağının altındaki halı çekildi.

Aralarında ne geçti bilmiyorum ama hem Adnan Sakoğlu hem de yardımcısı Davut Altan, ahret yolculuğuna çıkarken Ercan Demirel ile dargındılar.

Ben her üçünü de çok severdim. Kendilerine saygı da duyardım ayrıca.

TSO seçimlerinde şu guruplardan çıkma meselesi var ya seçimin en zor aşamasıdır.  Meslek guruplarından çıkabilirse bir aday ve ekibindekilerin de çıkmasını sağlayabilirse eğer meclisten yönetime girmek çocuk oyuncağı gibi bir şeydir yani.

Mesele guruplardan çıkmakla ilgilidir.

TSO’ da iktidar sahipleri bu guruplarla oynamıştır her daim.

Misal fotoğrafçılar arasında marangozları veya hamamcıları görmek mümkün olurdu. Herkes bu durumdan çok rahatsız olurdu.

Bu Nace Kodları denilen uygulama da bu rahatsızlıkları ortadan kaldırmak için getirildi..

Kendi meslek guruplarında durumunu sıkıntıda gören bir aday, seçilebilmeyi daha garanti gördüğü başka bir meslek gurubuyla seçime girmeyi çok ister.

Mesela Bizim Başkan Salih Zeki Murzioğlu, bakır boru üretimi yapar, O guruptan seçime girmesi çok doğaldır bu nedenle başkanın. Ama öğreniyoruz ki turizmcilerle aynı guruptan seçime girecekmiş.

“Turizmciler  ile başkanın ne alakası var?” diye sorarsanız. Şu Kayınçonun ortağı olduğu şirket var ya, Murzioğlu’nun da o firmanın ortaklarından olduğu söyleniyor.

Rivayet o dur ki  Murzioğlu seçimlere  kendi meslek gurubundan katılmayıp, Kayınçosunun şirketi üzerinden gireceğidir. Bu iddiayı Murzioğlu’ nun yakınlarından birisi söylemişti bana da ihtimal vermemiştim.

TSO seçimlerinin gayri resmi adaylarından Fatih Öztürk. Müthiş bir iddia attı ortaya.

Yenilir yutulur cinsten değil.

Uydurma 17 şirket kurulduğunu iddia ediyor Öztürk.

Bu iddia  ciddiye alınmalı.

Bu iddiayı başta Murzioğlu dikkate almalıdır.

Hileli bir uygulama değildi ama  Tokat TSO’nun eski başkanı Orhan Sarıtaşlı Otel işletir Tokat’ ta. Bir önceki seçimlerde turizmciler gurubundan değil de fırıncılar  gurubundan katılmıştı seçimlere.

Meclise girmişti sanırım Sarıtaşlı. Ama Başkan olamamıştı.Sarıtaşlı’ nın devrilme nedeni de bu kolaycılığa kaçmış olmasına bağlanır.

İlanen duyurulur.

Hadi hayırlı işler.