bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Trafik Sorunu Çözülecek
Yazarlar // 7 Mart 2019 Perşembe 22:39

İsmail BAŞARAN

CUMHUR İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, “ Çiftlik Caddesi'ni trafiğe açacağız” cümlesini sürekli tekrarlıyor. Duyan da Samsun’un başka sorunu olmadığını sanıyor.


Projeye göre Çiftlik Caddesi’nin altı iki kat otopark üstü ise yaşam alanı olacakmış.


Bu proje hazırlanırken bir de maliyet çıkarılmıştır herhalde. Ancak ne hikmetse maliyeti hiç ağızlara alınmıyor. Umarım Samsun halkı ödeyeceği vergilerle bu projenin altından kalkabilir. Ayrıca daha önce trafiği açık olan bu caddeyi trafiğe kapatıp esnafı zor durumda bırakanlardan ve buraya sürekli yatırım yapanlardan da hesabı sorulur.

Mustafa Demir Samsun'un bulvarlarının hep yatay olduğunu dik bulvarların da artırılması gerektiğine dikkat çekip bunun da üstesinden gelebileceklerini vurguluyor. Projelerle hem otopark sorunu ortadan kalkacak hem de trafik sorunu çözüme kavuşacakmış.


Demir, bir başka soruna daha dikkat çekiyor ve “asıl trafik probleminin sebebi yatay bulvardan ziyade dikey bulvarımızın olmaması” diyor.

Sayın Demir’e vatandaş da bir soru soruyor ve yanıtını istiyor. Soru “parkomat sorunu çözüme kavuşturulacak mı?” şeklinde.

CEK ve CAK ile Samsun’un kalkınamayacağına dikkat da çekiyor vatandaşların bir bölümü. İşsizliğin önlenememesi durumunda konuşma alanlarında kendilerine 200 gramlık poşetlerle çay atılması sırasında birbirlerini ezecek duruma gelenlerin sayılarının günden güne artacağını da önü sürüyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun konuşmasında “Karadeniz Akdeniz’e bağlanacak yolunda verdiği müjdenin de ne zaman hayata geçeceğini merak ediyor vatandaş.

Öyle ya ir zamanlar Samsun’da tersane kurulacağı ve en az +15 bin kişiye iş imkânı sağlanacağı sözü de verilmişti, işsizler o tersaneyi arıyorlar ve bir türlü de bulamıyorlarmış.


KALABALIK POLEMİĞİ

AK Parti Samsun İl Başkanı ve İYİ Parti Samsun İl Başkanı arasındaki Cumhuriyet Meydanındaki kalabalıkla ilgili söz dalaşı sürüyor.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun mitingine yüz binin üzerinde katılımcı bulunduğunu açıklamasından sonra İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu da “Başkan herhalde sayı saymasını bilmiyor” dedi sonra da “AK Parti’nin Samsun’da düzenlediği belki de en az katılımcısı olan mitingiydi” iddiasında bulundu.

Bakalım bu söz dalaşı daha ne kadar sürecek?

Bir de Hafif Raylı işi var ortada. İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener’in Samsun programında da hafif raylı sistemin ücretsiz olmasını istiyor.

Haksız da değil galiba. Madem AK Par8ti Genel Başkanı için ücretsiz taşıma yapıldı, diğer partiler için neden yapılmasın değil mi?


GÜNÜN SÖZÜ

Büyük insanlar fikirleri, Orta insanlar olayları, Küçük insanlar kişileri, Daha küçük insanlar ise kendilerini konuşurlar. (Hyman G.Rickkover)