bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Topluma Örnek Olmak
Yazarlar // 3 Haziran 2020 Çarşamba 23:52

İsmail BAŞARAN

Salgının önüne geçebilmek için yapılan düzenlemeler ve uyarılara kimler uyuyor kimler uymuyor? Vatandaş uymayınca yüklü miktarda para cezalarıyla karşı karşıya kalıyor da buna uyması gereken yöneticilere ceza uygulanıyor mu?

Bu sorunun yanıtını almak için Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleriyle Başkan Mustafa Demir’in yaptığı toplantıdan servis edilen bir fotoğrafa takıldım. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in Fen İşleri ekipleri ile yaptığı toplantıda, korona virüsten korunmak için esas alınan 1,5 metrelik sosyal mesafenin hiçe sayıldığı gözler önüne serilmiş oldu.

Toplantıda Başkan Demir dahil diğer personel sosyal mesafeye uymadan yanyana oturdu. Hadi yanyana oturdular maske de takmamışlar, bu nasıl bir uygulama. Mesafe ve maske konusuna dikkat etmiyorsunuz, sizi toplum karşısına çıkaracak fotoğraf çektirirken dikkatli olsanız, sizler örnek olacaksınız. Topluma talkım vereceksiniz, salkımı kendiniz yutacaksınız. Topluma yön verenlerin söylemleri ve eylemleri birbirini tutmalı. Umarım bundan sonraki toplantılarda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bu konuya dikkat gösterilmesini ister katılımcılardan.

 

BİRAZ DA EKONOMİ

Pandemi, salgın tamam da vatandaş mikrop yemiyor, özellikle de bağışıklığını yitirmemesi için iyi beslenmeli ve sağlıklı gıdalar almalıdır. Almalıdır da bu nasıl olacak diye soruyorsunuz değil mi, bunu ben de soruyorum kendime.

İktidar son 2 ayda yaklaşık 5 bin ürüne ilave gümrük vergisi getirdi. Altın alımına bile vergi kondu. Bence yapılan bütün uygulamaların kısa özeti şudur: Atılan taş ürkütülen kurbağaya değmiyor.

İşyerleri açılmış açılmasına da vatandaş yasaklar nedeniyle çıkamadığı sokaklara şimdi çıkıyor belki ancak bu çıkışın esnafa henüz yansımadığı görülüyor. Esnaf yine kan ağlıyor. İktidarın şu kadar yardım yaptık diye verdiği rakamlar ne hikmetse esnafa yansımıyor. Özellikle de küçük esnaf bundan pek yararlanamıyor, çünkü aslan yapı yine AVM’lere gidiyor. Vatandaş ve küçük esnaf fakirleşirken para babaları paralarına para katıyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bilinçaltının farkında olmayan kişi, başına her geleni “kader” zanneder. Carl Gustav