bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tml’de Hangi Dersler Okutulur
Yazarlar // 21 Ağustos 2015 Cuma 00:00

Ragıp GÖKER

İkinci. Meşrutiyet döneminin Maarif Nezareti (Milli Eğitim Bakanı) görevine getirilen Emrullah Efendi’nin söylediği ve bir asrı aşkın zamandır unutulmayan ‘’Şu mektepler olmasa, maarifi ne güzel idare ederdim’’ sözü eğitim ve öğretim kurumlarını yönetmenin ne denli zorlu ve bir o kadar da ciddiye alınması gereken bir görev olduğunu bize hatırlatır.
Bizim Milli Eğitim Müdürümüz Aytekin Girgin’in, cami yapılması amacıyla Gelemen’e nakledilen Atakum Tarım Meslek lisesinin, yeniden eski yerine taşınması tartışmaları sürerken buna verdiği cevap, biraz Emrullah Efendi’nin o veciz sözünü hatırlatmış oldu.
Biliyorsunuz bir gurup öğrenci ve veli, Okul Aile Birliğinin eski Başkanı Nihal Gürpınar’ın öncülüğünde Atakum Tarım Meslek Lisesinin eski yerine taşınması için uzun süredir mücadele ediyor.
Atakum Tarım Meslek lisesinin Atakum’un girişindeki arazisine eski müftünün önerisiyle Protokol Camii adıyla bir cami yapılması planlanmış ancak gerek okul aile birliği ve gerekse Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından başlatılan hukuk mücadelesi sonucunda o alanda cami yapılma fikrinden vaz geçilmişti.
Cami fikrinden vaz geçilmesinin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen okul yerinin ne olacağına bir türlü karar verilememişti.
Öğrenciler ve veliler, Gelemen’e taşınan okulun yeniden eski binasında eğitim be öğretime devam etmesini istiyor.
İşte bu tartışmalar yapılırken Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin Hedef Halk’ta yayınlanan haberde ‘’Atakum TML'nin yanında tarım üretme çiftlikleri var. İlçenin merkezinde bu tesislerin ne işi var. Diyelim ki İlkadım merkezde ki Endüstri Meslek Lisesi'ni Organize Sanayi Bölgesi'ne taşıdık. Bunun kime zararı var?’’ diye açıklamada bulunmuş.
İyi de o okulda patatesçi yetişmiyor.
O okulda ‘’Kaliteli soğan nasıl yetişir’’ gibi bir ders hiç okutulmuyor.
Atakum Tarım Meslek Lisesinde Veteriner Sağlık Teknisyeni yetiştiriyor.
O okul 1966 yılında bu amaçla kurulmuş ve halen bu amaçla eğitim ve öğretime devam ediyor.
Bizim Milli Eğitim Müdürünün okulda ne konuda eğitim verildiğini ve ne amaçla öğrenci yetiştirildiğini bilmediğini sanmam.
İhtimal vermem Samsun Milli Eğitim Müdürü gerçekten okulda ne türlü eğitim verildiğini bilmiyorsa gerçekten, sahiden de daha feci bir durumdur.
Söylüyorum yine de buna ihtimal vermem.
Olsa olsa, Müdür Bey bizimle kafa yapıyor olabilir.
Ama genelde böyle bir yanılgı var aslında.
Adı Tarım Meslek Lisesi olduğu için olsa gerek, okulda tarımsal üretimle ilgili eğitim verildiğine inanılıyor.
Ve fakat
En azından şu mahkeme süreçlerindeki bilirkişi raporlarına bir göz atılmış olunsa bile okulun neden Gelemen’de değil de Atakum’daki eski yerinde eğitime devam etme zorunluluğu olduğu anlaşılırdı.
Yapılacak şudur:
Tartışmalara bir an önce son verilmeli ve okul bir an önce eski yerine taşınmalıdır.
Yöneticilerimizin, ‘’Siyasetçiler bu konuda ne düşünür’’ kaygısından sıyrılmalarını öneririz.
Yöneticilerimizin ayrıca ‘’Mahkeme kararını bekliyoruz’’ şeklinde açıklamalarla, topu taca atmaktan vaz geçmelerini öneririz.
Doğrusu budur çünkü.