bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tıp Bayramı ve Sağlığımız
Yazarlar // 14 Mart 2018 Çarşamba 22:03

İsmail BAŞARAN

Samsun Valisi Osman Kaymak 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Kaymak mesajının bir bölümünde "Samsun İlimizin sağlık hizmetlerinde ortalama standartların üstünde olması, sağlık çalışanlarının övünç vesilesidir. Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkin sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlar olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir" dedi.

Sayın Vali, sanırım kendisine verilen bilgiler ile konuşuyor. Haliyle de bunu yapması doğal. Ancak yapılması gerekenlerden birisi de halkın arasına girip çektiği çileleri yerinde görmek değil mi?

Yapı yazmamakta kararsız kalmıştım. İyi işlerin de yapıldığı sağlık konusunda hataları göz önüne sermenin bir anlamı olmadığını düşünmüştüm önce ancak meğer yanlış yapmışım.

Çünkü yapılması gereken sanırım, yanlış bilgilerle donatılan il yöneticilerini biraz olsun uyarmaktır. Bizzat yaşadığım bir olayı anlatayım, sonra Samsun’da sağlığın nasıl yönetildiğini hatırlayalım. Kuruluşundan beri hep yanında olduğun, tüm gelişmesini izlediğim 19 Mayıs Üniversitesi’nin Diş Hastanesi’ne gidiyorum bir süredir.

Sağ olsun görevliler vatandaşlara gerçekten iyi davranıyorlar, hastalarla ilgileniyorlar, tedavileri sırasında doktorlar ve hemşireler, hatta öğrenciler güler yüzlü davranıp insanın moralini düzeltiyorlar.

Buraya kadar olanı işin gördüğüm iyi yanı. Bir de madalyonun arkası var. Sabah erken saatlerde yani 07.45 sıralarında diş hastanesinin kapısının önündeydim geçenlerde. Benim gibi diş tedavisi görecek insanlar da vardı. Kapının önünde bekliyorduk, hava da iyice soğuktu.

Kapı açılmıyordu bir türlü. Saat 08 olmuştu, kapı yine açılmıyordu. Hastalar yığılmaya başlamıştı. Ne olurdu yani o soğukta bekletmeselerdi vatandaşı da alsalardı hastanenin içine, günaha mı girilirdi.

Zaman geçtikçe hastalar homurdanmaya başlamıştı, saat da ilerliyordu, o lanet akreple yelkovan durduğu yerde durmuyordu çünkü insanın ömründen çalıyorlardı.

Nihayet kapı açıldı ve tedavi görecek olanlar kendilerine verilen randevu yerlerine gitti.

Yine görevlilerin güler yüzü ile karşılaşıldı, doktorların ve hemşirelerin güler yüzü sinirleri gevşetti, insanları sinir katsayılarını aşağı çekip normale döndürdü.

Sayın Vali ne demişti Tıp Bayramıyla ilgili: Samsun ili sağlık hizmetleri konusunda ortalama standartların üzerinde. Ne diyelim, Allah beterinden saklasın.

Verilen bilgilerle yetinilmemesi ve yerinde incelenmesi şart gibi görünüyor konuşmadan önce…

 

CAMİ’Yİ KİM YAKMIŞTI?

Samsun'un Canik ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'nin dönüşümünü istediği, ancak mahkemenin defalarca durdurduğu Gülsan Sanayi Sitesi'nin ortasına yapılacak olan cami hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, " Allah'a hamdolsun Samsunumuzun en büyük eksikliği olan selâtin camisi gibi büyük bir cami projesinin başlayacağı güne doğru adım adım ilerliyoruz. Samsunumuz da çok büyük eksiklik olduğuna benim, valimizin, milletvekillerimizin de inandığı bir cami projesini hayata geçirmek istiyoruz. Hazırlıklar sürüyor. İnşallah temel atma töreninde de hep birlikte oluruz” dedi.

Yılmaz’ın bu sözleri beni biraz eskilere doğru getirdi. Samsun’da bir zamanlar bir fuar vardı. Fuar alanında da kocaman ir cami bulunuyordu. Sonrasında Yılmaz, o alana Yabancılar Pazarı yaptırdı.

Ve oradaki camii de Yabancılar Pazarına kurban edildi, yani yıkıldı. O dönemde Yılmaz’ın adı “Cami yıktıran başkana” çıkmıştı ve eleştirilmişti.

Üzülmüş olacak ki şimdi cami yaptırmaya çalışıyor. Sanırım yıktırdığı cami gece rüyalarına giriyordur. Camiyi yıkmakla hata yaptığını anlamış olmalı. Hatadan dönmek de erdemdir.

Önemli olan hareketleri planlamak ve sonradan uygulamaya geçmektir.

Şehircilik vur kazmayı yık ile olmuyor…

 

TÜM TIP ÇALIŞANLARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN