bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
TEYEMMÜM ZAMANI
Yazarlar // 4 Kasım 2019 Pazartesi 13:34

İsmail BAŞARAN

Bu da neredenden çıktı diye aklınıza gelmesin sakın. Kızmayın, eğer de kızacaksanız Samsunluyu bu hale getirenlere kızın. Önce teyemmümün ne demek olduğunu hatırlayalım.

“Teyemmüm suyun bulunmadığı zamanlarda toprakla temizlenme anlamına gelir. Namaz kılmak için mutlaka abdest almak gereklidir. Abdest alma koşulları uygun değilse teyemmüm yapılır. Teyemmüm bazı durumlarda abdest ve gusül yerine gecen istisnai bir uygulamadır.”

Hatırlarsanız Samsun Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinden önce oyları devşirmek için içme suyuna yüzde 15 indirim kararı almıştı. 31 Mart yerel seçimleri sonrası göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yapıp zammın her ay TÜFE oranında güncellenmesi kararı almıştı. Karara tepkiler sürerken, davalık olan su zammında 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği ret kararı, itiraz yolu kullanılarak karar üst mahkemeye taşındı.

Sonra ne oldu? Belediye bildiğini okudu. Samsun’da su fiyatları dolarla yarışmaya başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin içme suyuna yaptığı yüzde 25'lik zam, her ay daha da artıyor.

Mustafa Demir işe suyun metreküp fiyatı 3 lira 97 kuruş ile başladı, fiyat 4 lira 9 kuruşa dayandı. Bu nedenle de dar gelirli aileler zorda kaldı.

Parası olanın pek de umurunda değil, ancak sokağa çıksın zamları yapanlar baksınlar halk nasıl durumda. Baskı nedeniyle belki konuşan zamları pek fazla eleştiren yok ancak Sayın Demir vatandaşın sözlerine değil gözlerine bakın gözlerine. Kin bürümeye başladı gözleri, vatandaş burnundan soluyor.

Biraz daha zam yap Sayın Demir, çünkü verir bu millet canını da malını da. Yeter ki siz mutlu olun.

 

FAKİRİN SOFRASI

Eskiden fakirin sofrasının vazgeçilmeziydi. Şimdi ise sultanların sofrasına layık bir gıda ürünü haline geldi hamsi. Neden basit, çünkü bilinçsiz avlanma var denizlerimizde. Bilinçsiz avlanma nedir diye sorarsanız yasal sınırları dışında trolle balık avcılığı yapılmaktadır.

Hamsi fakir balığıdır derlerdi eskiden, ancak şimdi fakirlerin sofrasına bile gelmiyor. Az avlanabiliyor veya avlananlar da çeşitli fabrikalarda yem yapılıyor. Sonra da hamsinin kilo fiyatı Samsun’da yani hamsinin merkezi durumundaki Karadeniz’den avlanan hamsi fiyatı on liranın altına düşünce seviniyor tüketiciler.

Hamsi fiyatı on liranın altına düştüğü için sevinelim mi daha da düşmediği için üzülelim mi bilemedim. Tezgâh başındaki satıcılar bile “hamsiye gel” diye bağıramıyorlar.

Kedi balık tezgâhına nasıl bakıyorsa tüketici de aynı duruma geldi.

Denizlerimizi kirletenler hamsi değil de kalkan yiyorlar belki de, ancak yakında kalkan da bulamayacaklar ne yazık ki.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Damla damla verilen, susuzluğu büsbütün artırır. George Sand