bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Terme'deki Konu Çok Su Kaldırır
Yazarlar // 13 Ocak 2021 Çarşamba 09:35

Ragıp GÖKER

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, rüşvet skandalıyla ilgili ilk kez konuştuğuna dair haberin H.HALK’ta manşet olduğu gün, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’ta ziyaretimize gelmişti.

Ali Kılıç, ziyaretinin sebebini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili nezaket ziyaretine bağlı olduğunu söylese de konu, baştan sona Terme’deki zimmet olayının konuşulmasından ibaret oldu.

Büyükşehir’de rüşvet skandalına adı karışan Mali İşler Daire Başkanı, bu göreve Terme Belediyesinden gelmişti biliyorsunuz.

Ki;
Bu kişinin adı, Terme’’de de, İşçilerin alacaklarından belediyeye bağışladığı paraların ortadan kaybolmasına dayalı olarak zimmet olayına karışmıştı.

O kişi, Şenol Kul döneminde Terme Belediyesinde Başkan Yardımcısı yapılmıştı.

Şenol Kul, AK Parti’den seçilip 5 yıl görev yaptıktan sonra partisi tarafından bir daha aday gösterilmemiş, yerine aday yapılan İlçe Başkanı Ali Kılıç seçilmişti.

Şenol Kul, zimmet iddiaları ile ilgili olarak Ali Kılıç’ı uyardığını iddia ederken, Ali Kılıç ise böyle bir uyarı almadığını ileri sürüyor.

Ali Kılıç konuyu daha da ileri götürüyor ve belediyenin kasasında işçilerin bağışıyla ilgili olduğu iddia edilen paraya dair belge olmadığını belirtirken, öyle bir parayı da görmediğini de söylüyor.

Bu konuda en çok yazanlardan biri Genel Yayın Yönetmenimiz Yener Cabbar oldu biliyorsunuz.

Yener Cabbar, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’a bu konuda bir soruşturma açıp açmayacağını da sordu.

İlgili kişinin tutuklu olmasının yanı sıra, dosyada gizlilik kararı bulunması nedeniyle ceza davası için başvuramayacaklarını ileri süren Ali Kılıç, idari soruşturma için de iki yıllık zaman aşımı süresinin geçtiğini ve bu nedenle açılacak soruşturmadan bir sonuç alınamayacağını belirtiyor.

Terme Belediye Başkanı zimmet iddialarıyla ilgili idari soruşturma başlatmayacak bunu anladık.

ALİ Kılıç buna karşın, belediye içinde gayrı resmi bir araştırma yaptığını, ondan da bir sonuç çıkmadığını belirtirken, İşçilerin bağışından gelen paraların Eski Başkan Şenol Kul’un döneminde gayrı resmi işlerde kullanılmış olabileceğini iddia ediyor.

Oysa Şenol Kul paraya dokunmadığını ısrarla söylüyor ve görevi bırakırken belediyenin kasasında para olduğunu iddia ediyor.

Konu muğlâk.

Ali Kılıç tarafından bir soruşturma açtırılmadan, konunun aydınlığa kavuşmayacağı belli oluyor.

Terme pirinci için ‘’İyi su kaldırır’’ denir ya.

Bu konu da öyle.

Kolay kapatılacak gibi değil yani.

Demedi demeyin, konu bazılarının başını yer.

Bu arada Büyükşehir Mustafa Demir’de, önceki günkü meclis toplantısında rüşvet skandalıyla ilgili ilk defa konuşmuş.

Eylül ayında kendilerine gelen ihbar üzerine soruşturmanın kendi başvurularının sonucu olarak açılandığını söyleyen Başkan, ‘’Biz suçüstü yaptırdık ve tutuklandı. Dosyada gizlilik kararı var bu nedenle ancak bu kadar bilgi verebilirim’’ diyerek konuyu kapatmış.

Mustafa Demir, konuyu kapatmış ancak,  kamu vicdanı henüz bu konuyu kapatmaya hazır değil.

Bu konuda çok su kaldırır yani onu demek istiyorum.