bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tencere Tava Gündemde
Yazarlar // 29 Mayıs 2019 Çarşamba 11:19

İsmail BAŞARAN

Bunu ben kendi araştırmalarıma göre söylemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin İstatistik Kurumu(TÜİK) söylüyor. Mayıs ayına ilişkin ekonomik güven endeksinin açıklanmasının ardından ortaya çıkan rakamlar,

Buna göre, ekonomik güven endeksi, bu ay geçen aya göre yüzde 8,5 azalarak 77,5'e geriledi. Endeksteki azalış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Bu rakamlar doğru kabul edildiği zaman Türkiye’de seçimlerin sürekli yenilenmesine değil ekonomik darboğazdan nasıl çıkılacağı yolunda düşünülüp gerçekleştirilmesine odaklanmasının şart olduğu gösteriyor.

Peki, bu yapılıyor mu, elbette hayır. Türkiye’de ekonomik darboğazın konuşulması yerine İktidarın seçimlerin konuşulmasını istediği gözleniyor.

Ekonomiye güvenin azalması sadece iş çevrelerinde değil çarşı pazarda da hissettiriyor kendisini. İş başındaki iktidar için asıl tehlike de bu sanırım. Türkiye’de bir zamanlar hayat palalılığını protesto etmek için insanlar sokaklara balkonlarında boş tencere ile tavalarını çalarlardı.

O günlerin Türkiye’de yaşanmasını istemem de çarşı pazardaki homurtular yine o günlere dönüleceğini gösteriyor galiba.

Bugüne kadar Türkiye’de tencere ve tavaların boş kalması birçok iktidarları alaşağı etti, İktidar bu seçim ortamından ülkeyi kurtarıp gerçek gündeme dönmeli ve yine tencere tava çalınmasına yol açmamalıdır.

Kendi masalarında kuş sütü kuru üzüm beslenenler, sofralarına ekmek koymakta zorlandıklarını gözden kaçırmalılar. Milletvekillerine 20 bin lira bayrak harçlığı verilen bil ülkede emekliye bin liranın ulufe gibi dağıtılması kabul edilebilecek bir durum değildir.

 

SATIŞLAR BAŞLADI

Samsun Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum sahilinde bulunan Yalı Kafe-Restoran alanının İller Bankası tarafından satılmak istendiğini ifade ederek, "Sahilde bir tek bu alan kaldı. Atakum'a zaten bir yığın kötülük yapılmış, son kötülük de bu olur. Samsunluların bu alanın korunması ve başka bir yapıya açılmaması için bizlerin arkasında dik durması lazım" dedi.

Elbette dik duracak Samsunlular, ancak öncelikle Türkiş bölgesinin sahil yolundan girişindeki kocaman binanın orada nasıl yapılmakta olduğunun sorgulanması gerekiyor herhalde.

Neymiş, orada iş merkezi oluyormuş. Yeri mi birader orası, kim verdi yapım ruhsatını bu, burada kimlerin ortaklıkları var bu sorular yanıt bulamadan Yalı Kafe de elden gidebilir herhalde.

Satılırsa da oraya kaç katlı binalar yapılır ve bunlara kim izin verir, izin verenler açıklanır mı, önceki yönetimlerdeki gibi kimvurduya mı gider?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bilge olan kendisine sorar, kaçık olan başkalarına... (Henry Ornold)