bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Temlik Olmasa Borç Da Olmayacak
Yazarlar // 30 Nisan 2017 Pazar 00:54

Ragıp GÖKER

Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, yeni statta Samsun Basınıyla bir araya geldi.
Toplantıya başlarken ‘’aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz’’ dedi Başkan.
Her soruya da içtenlikle cevap verdi.
Bu arada Yeni 19 Mayıs Stadını muhteşem olduğunu söyleyebilirim.
Bakanlık yetkilileri, Türkiye’de bu özelliklere sahip başka bir stadın olmadığını söylüyorlar.
Samsunspor’un yeni mabedi olacak bu stadyumun, donanım bakımından Manchester City ve Arsenal Stadının bire bir özelliklerini taşıdığı iddia ediliyor.
Bu stadyuma da Süper Lig yakışır değil mi ama.
O da olacak İnşallah.
Başkan Tutu da bunun için çalıştıklarını söylüyor.
Başkanın basın toplantısına başlarken söylediği gibi günümüzde endüstri halini alan futbolda para çok şey ifade ediyor belki ama her şey değil elbette.
Çok sıfırlı rakamlı bütçelerin konuşulduğu futbolda paralı başkan dönemi kapandı.
Kulüp idaresinde, yönetim becerisi daha çok ön plana çıkıyor.
Biz bir dönem paralı başkan bulduk, o da felaketimiz oldu biliyorsunuz.
Paralı başkanın kulüp bütçesinde oluşturduğu deliğin kapanabileceğini düşünmüştük ama meğer oluşan açık tam anlamıyla kara delikmiş.
‘’Göreve gelirken borcun 42 milyon lira olduğunu biliyorduk ama daha sonra, mahkemeleri henüz sonuçlanmamış dosyalarla birlikte asıl borcun 69 milyon lira olduğu oraya çıktı’’ diyor Başkan.
Şu temlikler meselesini de gündeme getiren Erkut Tutu, Kazım Yılmaz’ın 13 Milyon liralık alacağını döviz cinsinden temlik ettirdiği için, borcun bir türlü kapanmadığını söylüyor.
‘’10 milyon ödedik ama halen 13 milyon lira borcumuz var’’ diyor.
Döviz kuru artınca, Samsunspor’un Kazım Yılmaz’a borcu da artıyor yani.
Erkut Tutu, doğrudan Kazım Yılmaz’ın adını vermese de, o borç olmasa, Samsunspor’un bütün borçlarını 1,5 yıl içinde kapatabileceğini iddia etti.
‘Kriz’ olarak tanımlanır bilmem ama Başkan, sorumuz üzerine  Osman Özköylü ile sorun yaşandığını kabul etmekle birlikte, yaşananların aşılmayacak problemler olmadığını iddia ediyor.
Zira Osman Özköylü de, maç sonu basın toplantısında, istifa açıklaması yapma nedeninin sadece tribünden yapılan hakaretler olmadığını, sezon sonu sorunların aşılmaması halinde, kararının arkasında duracağını söylemişti.
Hoca krizi, Samsunspor’da şu an için yaşanmaması gereken bir durum bence.
Başkan da bunu fazla konuşmak istemiyor diye düşünüyorum.
Samsunspor’un öncelikli hedefi sadece lig’de kalmak olmamalı, gelecek sezon Süper Lig hedefi kovalayacak takımı desteklemek için şehirde sinerji oluşturabilecek iyi bir yerde ligi bitirmek çok daha fazla önemli gibi duruyor.
Başkan da bunun altını ısrarla çiziyor.