bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Temizlik Susuz Olur mu?
Yazarlar // 31 Mart 2020 Salı 12:03

İsmail BAŞARAN

Önce son günlerde sıkça duyduğumuz HİJYEN kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenelim: Sağlıklı bir yaşam için yapılan faaliyetlerin ya da alınan önlemlerin tümüne verilen addır hijyen(Sağlığa uygunluk). Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü hijyen olarak tanımlanır. Soruyu soralım şimdi: Sağlığa uygun bir temizlik susuz yapılabilir mi?

Elbette yapılamaz da Samsun’da nasıl yapılacak bu iş? Bir taraftar elinizi yüzünüzü sıkça yıkayın diyeceksiniz diğer taraftan Samsun’da sular akmayacak, vatandaş bu temizliği nasıl yapacak?

Samsun’un bir bölümünde ki bu mahallelerden birisi (Ulugazi’nin bir bölümü) uzun süre susuz kaldı. SASKİ’ye yapılan şikâyetlere de bir yanıt alınamadı.

Temizlikmiş, vatandaşın temizliğiyle Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ bu şekilde mi ilgileniyor? Su yeterli olmayabilir, arıza olabilir tamam da çözümü vardır. Bir zamanlar susuzluk çekilen Samsun’da arasözlerle su dağıtılır vatandaş yine de susuz bırakılmazdı, 2020 yılında Samsun’da vatandaş susuzluk yaşadı.

Su verilmeyince de temizlik lafta kaldı. Susuz kalınca hijyen de havaya uçtu. Sorumlusu kim olacak şimdi, Samsun’u susuz bırakanlar değil mi suçlu?

Bu yazıyı okuduğunuzda sorun belki de çözülmüş olacak ancak kentin bir bölümünün uzun süre susuz kaldığı gerçeği belleklerden silinmeyecek. Samsun’u yönetiyoruz diyenlere de sokağa çıkabildiğim zaman yüz yüze soracağım “Samsun’u neden susuz bıraktınız, pet şişe su satışlarının artması ve bir grup işadamının kazanması için mi” diye.

 

ÇOCUKLARA PAZARLAR YASAK

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından korona virüsü tedbirleri kapsamında marketlere ve pazar yerlerine çocukların alınmaması ile vatandaşlara alması gereken önlemler hakkında sık aralıklarla duyurular yapılması kararı alındı.

Karar uygulanmaya başlandı da ancak vatandaşa sık aralıklarla tarafını bırakın henüz yapılması gerekenleri anlatacak duyurunun yapıldığına tanık olmadım.

Be engelin halkın bilinçlenmesiyle aşılacaksa Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda broşürler bastırıp dağıtması gerekiyor.

 

SAMSUN’U TEĞET GEÇTİ

Koronavirüs şüphesiyle Giresun ve Rize’de, Kütahya, Manisa ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde karantina uygulanıyor. Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü, Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyü ve Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü ile Sivas'ın Akıncılar, Koyulhisar ve Suşehri'ne bağlı 5 köy, Yozgat'ta Derbent köyü ve Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü karantina altına alındı. Samsun’da karantinaya alınan köy var mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eğitim, her zaman sahibini peşinden takip eden bir servettir.