bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Temizlik Emekçileri Risk Altında
Yazarlar // 28 Ocak 2021 Perşembe 00:09

İsmail BAŞARAN

Samsun’da İlçe Belediyeleri pandemi döneminde her konuda sahadalar. Sahada olanların arasında Atakum Belediyesi tarafından kurulan sağlığa uygunluk timi de var. Atakum Belediye Başkanı Av. Bir gerçeğe parmak bastı ve Belediye görevlilerinin sahada risk altında hizmet verdiklerine dikkat çekti.  Demek ki gözden kaçırılan bir gerçek var, bu dönemde sadece Sağlık Emekçileri değil risk altında olanlar.

Sağlık görevlilerinin bu konuda hayat şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar var, hak da ediyorlar. Temizlik görevlileri şartlarının iyileştirilmesini hak etmiyorlar mı?  İnsanlar kullandıkları maskeleri rast gele sokaklara atıyorlar, bulaşıcı hastalık yayabilecek olan bu maskeleri toplayanlar belediyelerin temizlik görevlileri. Her ne kadar Belediye Atakum’da temizlik çalışanları için steril elbiseler ve ekipmanlar dağıtıyorsa da işçiler yine riski altındalar.

İşçilerin daha az risk altında kalmaları için yapılması gereken biz vatandaşların da kullandığımız maskeleri yere atmamamızdır. Bunun için de Samsun’un bazı bölgelerinde göze çarpan maske atma kutularının artırılmasıdır. Bu konudaki görev de Büyükşehir Belediyesi’ne düşmektedir.  Gerçi çoğumuzda yurttaşlık bilinci yerleşmediğinden olsa gerek yine de atılacak kullanılan maskeler sokaklara. Alın işte bir gelir kapısı daha. Belediyeler sokakta gezerken kullandığı maskeyi yere atanlara görüldükleri takdirde para cezası uygulayabilmeliler. Çünkü çoğumuz ancak iş cebimize dokununca anlarız işin vahametini.

 

BİR DE YIKMADAN YAPSAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, göreve geldiğin günden beri sürekli yıkıyorsun, sonra da yıktığın yerlere bir şeyler yapıyorsun.

En son yıkmakta olduğun yer Yeraltı Camii ve çarşısı. Yıkımı tamamlanmak üzere de neden yıkıyorsun arkadaş? Yıkıp yerine bir şeyler yapmak çalışmış olmak demek değildir. Halkın vergilerinden oluşan Belediye Bütçesini har vurup harman savurmaktır.

Yıktığın yere otopark yapacağın söyleniyor, doğru da olabilir ancak şehrin en yoğun noktalarından birisi olan bölgede otopark yapmak oradaki araç trafiğini artırmayacak mı, yayaların can güvenliğini tehlikeye sokmayacak mı?

Cami yıkmak da ne demek, hiç mi düşünmüyorsunuz insanların cami yıkana ne diyeceğini. Efendim neymiş cami yerüstüne yapılacakmış. Bırakın bu işi, de açları doyurun. Samsun’da evine ekmek götüremeyen insanları görün, pazarlarda atık toplayanları görmezden gelmeyin. Eğer hesap gününden korkuyorsanız, halkın parasını halka neden harcamadığınız sorusuna nasıl cevap vereceğinizi düşünün.

 

BİR SÖYLENTİ DAHA

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin binasının da yıkılacağı iddiaları var, o binayı da yıkacak mısınız? Büyükşehir Belediye binası bulunduğu yerden taşınacak mı? Taşınacaksa Cumhuriyet Meydanı’nda yıkılacak yerlere yapılacak bir binaya mı taşınacak?

Bu yık yerine başka yap şeklindeki belediyecilik anlayışının, halkın paralarının boşa harcanmasının hesabını sadece Başkan değil, Belediye Meclisi’ndeki üyeler de vereceklerdir. Meclis üyeleri oraya parti politikalarını desteklemek için değil Samsun’a hizmet etmek amacıyla gönderilmişlerdir. Muhalefet bu konuda sesini neden çıkarmaz, neden yıkım belediyeciliğinden yapım belediyeciliğine geçiş için uğraş vermez veya seslerini duyurmazlar?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi ne kadar büyükse kederi de o kadar büyük olacaktır. (Spinoza.)