bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tellal Yine Meydana Çıktı
Yazarlar // 1 Haziran 2022 Çarşamba 19:26

İsmail BAŞARAN

Tellal gelmiş köye ve başlamış davula vurup bağırmaya: Padişah Efendimiz garp illerine savaş ilan eylemiştir, eli silah tutanlar orduyu hümayuna katılacaktır…

Temel’in bir oğlu askere gitmiş. Gidiş o gidiş, bir daha geri gelmemiş. Aradan yıllar geçmiş köyün meydanında davul vurmaya başlamış: Gümbede güm. Ve tellal konuşmaya başlamış: Padişah efendimiz şark illerine savaş ilan eylemiştir. Eli silah tutanlar…

Temel’in bıyıkları yeni terlemiş olan ikinci oğlu da gitmiş. Gidiş o gidiş. Aradan yıllar geçmiş. Tellal yine köyün meydanına gelmiş. Yine aynı hikâye ve davul sesi… Tellal “Padişah efendimiz şimal illerine” der demez Temel bağırmış: Padişah efendine söyle, benim şeyime güvenip ikide bir, bir yerlere savaş ilan eylemesun uşağum…

Son günlerde İktidar tarafından alınan kararlar yüzünden sınır ötesi hareketlenmeler yine başladı ve yine şehitler geliyor.

Farkında mısınız bilmem gelen şehitlerin nerelerde toprağa verildiğinden. Hep garibanlar ölüyorlar, şahit oluyorlar. Ne hikmetse şehit olanlar arasında hep gariban, hep gariban. Hiçbir milletvekilinin, bakanın çocukları yıllardır şehit olmuyor. Hiçbiri sınır ötesi harekâtlarda yer almıyorlar. Çünkü büyük bölümü ya çürük raporu alıyor ya da 15 gün askerlik yapıyorlar ve paralı askerlikten yararlanıyorlar.

Sınır ötesinde de, sınır içinde de iktidar vatan savunması konusunda yine eskiye dönmüş ve bizim temelin uçkuruna bel bağlamış gibi görünüyor. Samsun’a da şehit cenazeleri geliyor, yine gariban ana ve babaların yürekleri yanıyor. Tuzu kuru olanlara ise “Başınız sağ olsun” demek kalıyor. Her ölüm acıdır doğrudur tamam da günümüzün para babaları ve siyasilerinin büyük bölümüne de camiye gidip "Başınız sağolsun” demeyi Allah bana nasip etsin. Bakalım o zaman nasıl davranacaklar?

 

HANCIOĞLU DA OLMASA

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, son dönemde Samsun Büyükşehir Belediyesince yürütülen kimi çalışmaların, kent kimliğine ve kent kültürüne darbe vuran, kamu yararını gözetmeyen ve hukuku yok sayan nitelik taşıdığını belirtti. Özellikle kent yönetim merkezi ve ilçe minibüs terminali projeleri için verilen yargı kararını hükümsüz hale getirmeyi amaçlayan Belediye Meclisi Kararını eleştirdi.

Hancıoğlu "Samsun'da, betonlaşmanın ve talanın yeni adı 'Millet Bahçesi' olmuştur. 'Millet Bahçesi yapıyoruz" denilip, şehirlerimiz betona gömülüyor. Hukuk ayaklar altına alınıyor, parmak çoğunluğu, yargı kararlarının önüne geçiyor.

Sayın Hancıoğlu da olmasa Samsun’un ve Samsunlunun değerlerini ve geleceğine vurulmakta olan kazmaları eleştiren kimse olmayacak. Bu kazmalar gün gelir bugün seslerini çıkarmayanlara da kalkar kimse bunu unutmasın.

Dünün en büyük AK Parti muhaliflerinden birisi olan MHP nasıl oluyor da sesini çıkaramıyor Samsun’daki olumsuzluklara anlamak mümkün değil. Bu Parti’yi Samsun’da yönetenler de Genel Başkanları gibi AK Parti’nin dümen suyundan çıkarıyorlar mı acaba? Bugünün yarını da var. Kimse unutmasın, yaşayanlar görecekler yarınları da. O zaman söylemleri sertleştirmenin hiçbir anlamı kalmayacaktır. Samsun halkı o günler gelince hesap soracak da bugünün MHP’lileri hesap verebilecekler mi?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Memleketi temelinden yıkan, milleti esir ettiren, iç cephenin düşmesidir. (Mustafa Kemal Atatürk)