bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Telefonun Başında Bekliyorum
Yazarlar // 28 Nisan 2020 Salı 17:44

İsmail BAŞARAN

“Telefonun başında çaresiz bekliyorum

Bekliyorum ama çalmayacak biliyorum”

Hakan Altun bir şarkı yaptı, büyük çoğunluğu kendine bağladı. Ben parça çıktığında neyi ifade ettiğini pek anlamamıştım. Bekleme kardeşim, madem gelmeyeceğini biliyorsun neden bekliyorsun” diye düşünüyordum.

Hakan Altun’un hit olan o parçasındaki sözlerini şimdi anlıyorum. Çünkü ben de telefonun başında bekliyorum, acaba mesaj ne zaman gelecek diye. Bekliyorum da o mesaj aradan geçen zamanda telefonuma bir türlü gelmedi. Gelmeyen mesaj hangisi mi?

Maske mesajı, maske… Bir de çıkmış laf salatası yapıyorlar, telefonunuza mesaj gelecek en yakın eczaneye gidip maskenizi alabileceksiniz diye insanları kandırıyorlar. Kime sordumsa çevremde, hiçbirisinin telefonuna mesaj gelmemiş. Hiç olmazsa bu salgın sırasında, sağlıkla ilgili konularda yalan söylemeyi bırakıp vatandaşı umutlandırmayın.

İktidarımız, Dünya’daki çeşitli ülkelere sağlık malzemesi gönderiyor da kendi vatandaşına dağıtamıyor. Nasıl günlere kaldık, havuz medyasının haberlerine inanıyoruz da gerçeği görmüyoruz. Samsun’da İlkadım’da oturuyorum, ancak maalesef ilçemin belediyesi bile düşünmüyor, bir başka İlçe Canik sağlık malzemelerini İlkadım’da bile dağıtıyor.

İlkadım Belediyesi’nin yaptığı iyi iş de var elbet. Her ne kadar Belediye’ye esnaf tarafından kesilen bazı faturalarını ödemiyorlarsa da sokak hayvanlarının sağlıklarıyla ve bakımlarıyla ilgileniyorlar.

BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile koronavirüsün Türkiye’de yayılmasını önlemek amacıyla 60 yaş üstü ve 20 yaş altı ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı.

Doğru da yapılmıştı, ancak insanların evde hapsolması sürekli olmamalı. Bir süre önce çeşitli kimliklerimiz değiştirildi ve üzerlerine insanların nerede olduklarını birileri izliyor. Sadece nerede olduğumuz değil o çip sayesinde kan grubu, damar bilgileri ve parmak izi gibi bilgilerimiz de belli, yani sistemde kayıtlı. Araçlardaki GPS sistemi gibi nerede olduğumuz da belli oluyor.

Kısacası bizi birileri gözetliyor. Hangi kan grubundan olduğumuz, parmak izi bilgilerimiz de var taşıdığımız belgelerde. Kısaca devlet tarafından izleniyoruz. Sokakta gezerken sıkışıp tuvalete gidersek izleyenler herhalde onu bile görüyorlardır. Bunları neden yazıyorum; Madem böyle bir sistemimiz var kimlerin yasakları deldiği de görülebilir. Aman dikkatli olun cezayı yersiniz sonra.
Çünkü şu sıralar iktidarın büyük ölçüde paraya ihtiyacı var o nedenle ekipler gezip sürekli ceza yazıyorlar. Cezayı neden yüksek rakamlardan yazıyorlar? Herhalde hazinede para kalmadı. Geri ödemeli geçiş ödemeli köprüleri yolları yandaşlara yaptırdılar, geçilmeyen yollar ve köprüler için vatandaştan alınan vergiler ödeniyor. Ne güzel tezgah be!!!

GÜNÜN SÖZÜ
Aydın ışık taşır, sahte aydınsa karanlık... (Mehmet Salah)