bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tekkeköy Büyüyor
Yazarlar // 5 Ekim 2022 Çarşamba 21:50

İsmail BAŞARAN

Evet, Tekkeköy büyüyor ancak Samsun’un nüfusu aynı kalıyor. Samsun’un ilçeleri Çarşamba ve Tekkeköy birbirine sınır komşusu. Arada kalmış köyün hangi ilçeye bağlanması gerektiği düşünülürken vatandaş kararını vermiş. Ve Tekkeköy’e bağlanmayı seçmiş.

Ne olacak şimdi Tekkeköy’e bağlanan köyde yaşayanlar önümüzdeki seçimlerde Tekkeköy ilçesi mi yoksa Çarşamba ilçesi için mi oy kullanacaklar.

Tekkeköy’ün bu büyümesi Çarşamba ilçesinin ise küçülmesine neden olmuş durumda. Bir ilçeden diğerine geçilmiş ancak bunun sonucu olarak ilçe belediyesi seçmen sayısı artmış, Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki ekonomik yardım hakkı da artmış oluyor.

Tekkeköy’ün ekonomik olarak büyümesi sonucu fabrikaların bacalarından çıkan gazların azalması ve de yok olmasına yol açacak mı acaba? Belediye bu fabrikaların bacalarından çıkan gazların ve dumanların insan sağlığına hangi ölçüde zarar verdiğini ölçer ve giderilmesi için de girişimlerde bulunup sonuç alabilir mutlaka.

Sadece bu değil, bölgede bir de Stat var ve futbol karşılaşmaları oynanıyor. Samsun’daki bu stada neden uluslararası karşılaşma verilmiyor. Oradaki fabrikaların bacalarından çıkan gaz ve dumanlardan sporcular olumsuz etkilenmesin diye. Ancak Türkiye’deki futbolcular bu konuda hiç dikkate alınmıyor, sanki hastalanırlarsa hastalansınlar deniliyor. Sanki yabancının canı can da Türk futbolcunun canı can değil. Kısaca Tekkeköy büyürken insan sağlığına da önem verilmelidir.

 

ENFLASYON MU DEDİNİZ

Önce ne olduğunu hatırlayalım. Enflasyon, belirli bir dönemdeki mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki artış oranıdır, bir ülkedeki yaşam maliyetlerinin yükselmesi ve fiyatlardaki genel artış için kullanılan en önemli ölçüm yöntemidir.

Türkiye’de enflasyon yükseliyor mu alçalıyor mu? Kimine göre alçak bir enflasyon var Ülkemizde kimilerine göre de yüksek bir enflasyon var.

Size göre yüksek mi alçak mı bilmem de bana göre yüksek bir enflasyon var. Pazara alışverişe gittiğimde markete girdiğimde fiyatları görünce enflasyonun düştüğünü iddia edenlerin sülalelerinin hatırını bir güzel anıyorum. Öyle ya madem enflasyon yükselmiyor neden aldığım ürünün parası her hafta artıyor. Fiyat artmıyorsa da örneğin ekmekte olduğu gibi fiyat aynı kalıyor ancak gramaj düşüyor. İşte bu da enflasyonun yükselmekte olduğunun bir işaretidir.

Merkez Bankası piyasaya yeni banknotlar sürüyorsa dolaşımdaki paraların değerinin düştüğünün işaretidir. İnekler kesiliyor, fiyatlar yükseliyor. Tavuk ve balık fiyatları uçuyor. Buna rağmen iktidar enflasyonun yükselmediğini dile getiriyor. Nedeni basit vatandaşın alım gücünün azaldığının dikkate alınmaması için.

İktidardaki zevat, bu gidişle vatandaş ya açlıktan ölecek ya da ölmemek için değişik yollara başvuracak. Bunun başında da sandık gelince iktidar tarafından söyleneceklere inanmamak ve kanmamak olacaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

Başkasından övgü bekleyenler, mutluluklarını başkalarının elinde bırakmış zavallılardır. (Gold Smith)