bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tekin'e CHP Blokajı
Yazarlar // 2 Ocak 2019 Çarşamba 23:23

Ragıp GÖKER

Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti’nin İl Başkanları ile yöneticilerinin, CHP İl Başkanlığında önceki hafta yaptıkları toplantıda ilçeler üzerinde mutabakata vardıklarını da H.HALK’tan öğrenmiştik.

Millet İttifakı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleme yetkisini İYİ Parti’ye bıraktığını biliyoruz.

İYİ Parti’nin adayını bu hafta içinde belirlemesi bekleniyordu ama Hayati Tekin, Mehmet Çakar, H.Eyüp Güler ve Alper Aydemir’den oluşan aday adaylarına eski milletvekillerinden Cemalettin Kola’nın da eklenmesi, Samsun adayının açıklanmasını önümüzdeki haftaya bırakabilir.

Bu durumda İYİ Parti’nin, bir kere daha temayül yapması bekleniyor

İYİ Parti’nin daha önce yaptığı yoklamalarda merkezdeki ilçelerde Hayati Tekin, Samsun’un taşrası sayılabilecek diğer ilçelerde ise Mehmet Çakar’ın adının ön plana çıktığı iddia ediliyor.

Bu sonuca rağmen İYİ Parti’de gerek il teşkilatının ve gerekse Genel Merkez’in Hayati Tekin üzerinde durduğunu tahmin ediyorum.

Ancak, CHP’li Hayati Tekin’e, İYİ Parti sıcak bakarken, CHP’nin Genel Merkezindeki bazı yöneticilerinden blokaj geldiğine dair haberler, İYİ Parti’de nasıl karşılandı bilmem ama benim kafam iyice karıştı.

Tekin’in CHP yönetimine başından beri muhalefet ettiği biliniyordu ancak, buna rağmen, Samsun için aday belirleme yetkisini verdiği Millet İttifakı’ndaki ortağına ‘’Adayınız bizden olabilir ama bize muhalefet eden biri olamaz’’ diye blokaj talebi, bazı CHP’lilerin yanı sıra, İYİ Parti yöneticileri üzerinde de şok etkisi yaratmış olmalı.

Bu iddiaları sorduğum Hayati Tekin’in yorumu ‘’Beni istememelerine şaşırmadım’’ şeklinde olurken, İYİ Parti’lilerden gelen yorumu da burada sizinle paylaşmak isterim.

‘’Hayati Tekin’le seçimi kazanacaksak, CHP’den gelen itiraza rağmen Tekin’i aday yaparız’’


* * *

Jest ya, da Rest

Son günlerde gerek AK Parti ve gerekse MHP cephelerinden yapılan açıklamalar, sürecin Cumhur İttifakı’nda da sancılı işlediğine yorumlanıyor.

MHP Büyükşehir’de aday çıkarmıyor ama bu jestinin karşılığında, AK Parti’den 7 ilçeyi istiyor.

AK Parti bu jeste, jestle mi karşılık verecek, yoksa rest mi çekecek bunu hafta içinde öğreneceğimizi tahmin ediyorum ancak,  AK Parti’nin, MHP’den gelen 7 ilçe talebine karşın, Asarcık artı bir ilçe formülünde ısrar edeceğine dair işaretler geliyor.

AK Parti bırakmaya niyetli değil ama İlkadım’ın, MHP için olmazsa olmaz bir durum olduğu da biliniyor..

Asarcık zaten tamam gibi ama MHP ayrıca, İlkadım’ın yanı sıra, Bafra, Çarşamba, Alaçam, Kavak ve Canik’i de istiyor.

Buna rağmen, AK Parti İl Başkanı’nın ‘’ittifaka ihtiyacımız yok, herkes bulunduğu yerde devam etsin’’ şeklindeki açıklaması zaten sancılı ilerleyen süreci tıkayacak özellikler taşıyor.

Cumhur İttifakında kafalar karıştı yani.

Ülkücüler, ‘’ Samsun’da daha önce sekiz ilçeyi yönettik, yine yönetiriz. Bizim AK Parti’ye ihtiyacımız yok, aksine AK Parti’nin bize ihtiyacı var’’ diyorlar.

Bu arada, Erhan Usta’nın dün H.HALK’taki açıklamasını da okumuş olmalısınız.

Usta, jestle, rest arasında bir harf farkı bulunduğuna dair Bahçeli açıklamasına atıfta bulunarak, MHP için ittifakın olmazsa olmaz, bir koşul olmadığını söyledi.

AK Parti, MHP’nin jestine jestle değil de, restle cevap vermesi durumunda ittifakın bozulmasına kimse şaşırmamalı.