bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tatilin Uzatılması Kimin İşine Gelir?
Yazarlar // 20 Nisan 2019 Cumartesi 12:21

İsmail BAŞARAN

Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak belli oldu. Memurlar başta olmak üzere resmi tatillerde izin kullanabilen vatandaşlar merakla Ramazan Bayramında kaç gün tatil yapacağız sorusunun cevabını araştırırken Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklama ile Ramazan Bayramı tatili netleşti. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Durup dururken “eniştem beni neden öptü” soruları da gündeme geliverdi.

Ramazan Bayramı tatil yörelerinde işlerin kötüye gidişinin engellenmesi amacıyla mı uzatıldı yoksa altında başka bir “İyi niyet” var mı acaba?

Türkiye’de yaşayan ve yıllardır seçimleri izleyen birisi olarak aklıma takılan bazı sorular oluyor.

Bunlardan birisi de “Bazı bölgelerde seçimlerin yenilenmesi” gündeme gelebilir mi şeklindeki soru. Eğer olursa hangi tarihler arasında olabilir.

Türkiye’de hangi gelir düzeyindeki insanların tatile çıktıkları malum, tabi ki orta sınıf veya üst sınıf olanlar.

Bu dokuz günlük süreyi iyi değerlendirmek isteyenler çıkabilir, bu da normal karşılanabilir. Ancak kazın ayağı sanırım öyle değil.

Bazı bölgelerde seçimlerin yenilenmesi gibi algı operasyonları yapılıyor, henüz bu konuda tam anlamıyla bir karar alınmış olmasa da İktidar kanadının bu düşünceye sıcak baktığı haberleri de sızıyor.

Eğer seçimler tatil arasında getirilirse milletin büyük bölümünün seçim bölgelerinde olmayacağı düşünülürse ve seçimler yapılırsa kazanan kim olacak? Tabi ki, umudunu gelir düzeyi düşük olan insanların vereceği oylara bağlayanlar bundan nemalanacak.

Aklıma şöyle bir düşünce geliyor; AK Parti’li seçmen seçim bölgelerini terk etmeyecek ve MİLLET İttifakını oluşturan partilerin seçmenleri tatile çıkacaksa kazanan CUMHUR İttifakı olacak.

Böylece bir tatil de Türkiye’nin geleceğini yeni Yapılan Belediye Başkanlığı seçimleri sonuçları gibi değil de sonuçların İktidarın istediği gibi oluşmasına yol açacak. Şimdiden iyi tatiller.

 

PROJELERE DEVAM EDİLECEK Mİ?

Yerel Yönetim Seçimleri sonrası Belediye Başkan ve Meclis üyeleri belirlendi. İktidar partileri bazı belediyelerde başkanlık seçimlerini kaybetse de meclis üyeliklerinde üstünlüğü yine de ellerinde bulunduruyor.

Koltuklarına oturan başkanlardan birisi Necattin Demirtaş diğeri de Cemil Deveci. İlkadım ve Atakum Belediye başkanları mazbatalarını alıp göreve başladılar. Aklıma takılan soru devam eden projelerin askıya alınıp bekletileceği mi yoksa inşaatların sürdürüleceği mi?

Örneği, İlkadım’da yeni Belediye Binası’nın yapımı durdurulacak mı yoksa devam mı edilecek? Atakum’daki projeler sürdürülecek mi?

Bir de belediyelerin borçlarının nerelere olduğu işlerin hangi yüklenicilere verildiği ve borçların ne kadar olduğu nasıl ödenecekleri vatandaşa açıklanacak mı?

Bekleyip göreceğiz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Para iyi bir uşak, kötü bir efendidir. (F. Bacon)