bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Taşımalı Eğitim
Yazarlar // 27 Aralık 2018 Perşembe 21:48

İsmail BAŞARAN

Kar yağdı böyle oldu, en önce bazı okullar tatil edildi. Gerekçe basit, yollar ulaşıma kapandı araçlar işlemedi bu nedenle de taşımalı eğitim dedikleri iflas etti.
Bir proje uğruna eğitimin ne hale getirildiği de yine görülmüş oldu. Köylerin oy uğruna mahalleye dönüştürülmesiyle birlikte eğitim Taşımalı hale getirildi. Okullar kapandı, eski köylerde öğretmen bırakılmadı, o köyler mahalle adı altında sadece imamlara terkedildi, eğitim dumura uğratıldı.
Kar yağınca da öğrenciler merkezi okullara taşımayla getirilemedi ve tatil edildi.
Bu tatil Samsun'un çeşitli okullarında da oldu. Samsun'da kar nedeniyle yollar kapanıyorsa ya bu yollar doğru yapılmamıştır ya da karayolları, köy yolları ve belediyeler yeterince çalışmıyorlar demektir.
Hep kötü değil tbi, en azından kötünün de iyisi oldu.Samsun'da şiddetli kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuz olayın yaşanmaması için 7 ilçede eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Hamile ve engellilerde idari izinli sayıldı. İşin önemli yanı engelilerin vatandaş sayılması oldu.
"Bir musibet bin nasihatten iyidir" sözü de gerçek oldu Samsun'da.
Yollar açılır ancak eğitimi geri kalan öğrenciler cehaletten kurtulamazlar.
Acaba gerçek neden bu mu? İnsanlar çeşitli projelerle cahil m bırakılmak isteniyor? Okuma, öğrenme, düşünme senin yerine ben düşünüyorum mu deniliyor.

KADROLAR NEDEN DEĞİŞECEK?
Mustafa Demir Samsun Büyükşehir Belediye başkanı seçilmesi durumunda bütün kadroların değişeceğini söyleyince kafalar karıştı.
Demir ne demek istemişti?
Mevcut kadroların işlerini iyi yapamadıklarını mı, yeterince çalışmadıklarını mı acaba? Veya Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden Yusuf Ziya Yılmaz ve Zihni Şahin isimlerinin silineceğini mi.
Eğer yeterli hizmet yapılmamışsa daha önce, bu sadece önceki yönetimlere gönderme değil eleştiridir de aynı zamanda.
Mustafa demir eğer seçilirse kadroların değiştirilmesiyle değil de bu kadroların görevde kaldıkları süre içinde olumsuz söylentiler üretilmesinin önlenmesi için araştırılmasıyla başlamalıdır işe.
Öyle ya, neyle geldiler, neyle gittiler?
Bunu bilmek Samsun halkının hakkıdır.
Bunu milletvekili seçimlerinde yapmayan siyasi partilerin yerel yönetim seçimlerinde yapabilmeleri umuduyla...

GÜNÜN SÖZÜ
Bir gazetenin en doğru yeri ilanlarıdır. Thomas Jefferson