bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tarım Bakanı ve Hayvancılık
Yazarlar // 16 Kasım 2018 Cuma 23:39

Ragıp GÖKER

Dünya’da yazan ülkemizin tek tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’dan okuduk.

Türkiye’nin en büyük hayvancılık işletmesi konkordato ilan etmiş.

Mahkemelere başvurarak konkordato talep eden Kayseri ve Adana’da toplam 36 bin baş hayvan kapasitesi olan Saray Halı Hayvancılık İşletmesi zor duruma düşmüş.

Ali Ekber Yıldırım’a konuşan Saray Halı Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel, yanlış politikalar nedeniyle hayvancılığın yapılamaz duruma geldiğini söylemiş.

Kurmel, ”Devlet bize ‘hayvan ithal edin’ diyor ben gidip yüzde 25 vergi ödeyerek hayvan ithal ediyorum. Bakanlık ertesi gün sıfır vergiyle kendisi et ithal ederek bizim önümüzü kesiyor’’ diye dert yanmış.

Zor durumdaki iş insanı, ‘’Böyle hayvancılık politikası olur mu, bu şekilde hayvancılık yapılır mı?’’ diye soruyor haklı olarak.

Tarım can çekişiyor.

Hayvancılık zaten çoktan sizlere ömür.

Biz de ‘’neden böyle?’’ diye kendimize soruyoruz ama  ‘’’Et yemeyin, balık yiyin’’ diyen bir Tarım Bakanımız varken, ‘’bu hale nasıl geldik?’’ diye sormak abesle iştigal sayılır galiba.

Hal-i pür melalimiz budur.

AK Parti iktidarında kişi başına et tüketiminin altı kilodan, onbeş kiloya çıktığını iddia eden Tarım ve Hayvancılık Bakanı, bunu da ‘’halkımız zenginleşti’’ diye yorumlamış.

Bunun üzerine sosyal medyada en çok paylaşılan ‘caps’ler arasına girmiş Tarım Bakanımız.

Bakan, bu ülkeyi tanıyor ve biliyor mu merak ediyorum doğrusu, halkımızın büyük bir bölümü sofrasında kırmızı eti kurban bayramına görüyor zira.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Türkiye’yi İstanbul’un Etiler’i veya Ulus’unda yaşayanlardan ibaret sanıyorsa bilemem ama emekli maaşı veya asgari ücretle geçinen vatandaş, 15 kilo et alabiliyorsa, mucize gerçekleştiriyor demektir zaten.

Konkordato ilan eden Saray Halıcılık ve Hayvancılık firmasının sahibi Necati Kurmel, son olarak ithal ettikleri üç bin düveyi satamadıklarından yakınıyor.

Üç bin büyükbaş hayvan Türkiye ölçeğinde bir ülke için çok şey ifade etmeye bilir ama bu işin ticaretini yapanlar için o kadar hayvanın elde kalması, batmak demektir.

Ülkemizdeki hayvancılık sektörünün öncülerinden olduğu bilinen Saray Halıcılık ve Hayvancılık,  zor duruma düşen ne ilk firmadır, son firma da olmayacak ancak,  sektördeki bir öncünün, yanlış politikalar nedeniyle batacak duruma gelmesi, sektörün geleceği için alarm zillerinin çalması demektir ki.

Bunun olmasını hiç istemeyiz.