bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tam Elli Yıl Oldu
Yazarlar // 1 Şubat 2020 Cumartesi 00:43

İsmail BAŞARAN

Bu satırları yazan ben, mesleğe resmen başlayalı tam elli yıl oldu. Bu arada yaşın da ortaya çıkacak ancak bu yıllar yaşlılığın değil deneyimin rakamıdır.

1 Şubat 1970 Trabzon’da Bayraktar Gazetesinde başladım ilk sigortalı işe ve aradan elli yıl geçti. Bugün de mesleğe başladığım tarih. Bu mesleği ne kadar zorluklarla yapıyorduk o yıllar, anlatmaya kalksam ne kelimeler ne günler yeter. Başladığım gün, gazetenin kadrolu elemanı yapıldım. Sonraki yıllar tatlı ve acı anılar biriktirdi bende.

İhtilaller, savaşlar gördüm. Ekonomik zorluklar yaşadım ancak dönemin iktidarlarının başarılı kararlarıyla Türkiye’nin düzlüğe çıktığına tanık da oldum. İhtilal döneminde bile bizler Anadolu’da ve Samsun’da hiçbir baskıya uğramadan yazdık çizdik. Son 15 yıla kadar hiç kimsenin vatandaşa “al ananı da git” diyen bir siyasetçi görmedim. Yazarken Türkiye gerçeklerini, vatandaşı düşündüm, geçim sıkıntılarının nedenlerini araştırdım, Türkiye’nin nasıl cahil bırakıldığını anladım. Son yıllarda yandaş olanların nasıl kayrıldığını, olmayanların üzerine nasıl gidildiğini yaşadım.

Son zamanlara kadar hiç ayrıştırılmayan Türkiye’de, siyasi partilerin amacı hep Cumhuriyeti yaşatmak oldu. Şimdi başka, Meclisi çalışamaz duruma getirenler otoriter bir rejim yarattı. Ben yaptım oldu cümlesini çok duyduk. Bu gidişle çok daha duyacağız. Çünkü tek adam dönemi başladı ve sürüyor. Meslekte geçen yıllarıma üzülmüyorum, tecrübe kazandım. Tecrübe ne mi? Hayatta yenilen kazıkların toplamının bileşkesi olarak anlatılıyor

 

KİMLER HAYIR DİYECEK?

Samsun Büyükşehir Belediyesinin içme suyuna yüzde 25 sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmasının ardından cep yakan su faturalarıyla ilgili AK Partili belediyelerin başlattığı 'kış indirimi' suda indirim beklentisini de vatandaşın gündemine getirdi. Vatandaş bu konuda indirim de bekliyor şimdi.

CHP, İYİ Parti ve MHP suda indirim teklifini, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getirmeye hazırlanıyor. Getireceklerdir umarım, işte o zaman göreceğiz AK Parti’nin tutumunu, vatandaşın yanında olacak mı?


GÜNÜN SÖZÜ

Özgür bir ülkede yaygara çok ıstırap az, baskı altındaki bir ülkede ise yakınma az, keder çoktur. Carnot