bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Suya Zam Düşünmek Bile Abes
Yazarlar // 23 Mayıs 2019 Perşembe 00:03

Ragıp GÖKER

Mazbatası YSK tarafından geri alınsa da Ekrem İmamoğlu seçimi kazanınca, İstanbul Belediyesi, öğrencilerin toplu taşıma ücretlerinde indirim ve Ramazan Pidesinin 1 liradan satılma kararlarının ardından İstanbul Belediyesi su fiyatlarında indirime giderken, Samsun’da su fiyatlarına yüzde 25 indirim yapılacağı konuşuluyor.

Ankara’da su fiyatlarında indirime gidildi biliyorsunuz.

Gazete dün bu haberi ‘’EYVAH SUYA YÜZDE 25 ZAM YOLA ÇIKTI’’ manşetiyle verdi.

Eyvah ki, ne eyvah.

Su ve ekmek fiyatlarına yapılan zam iktidarları için en riskli kararlardır.

Hele ki ekmek zammı.

Su da öyle.

Yusuf Ziya Yılmaz, 20 yıl önce Muzaffer Önder’i atık su inadı üzerinden vurmuştu.

Yusuf Ziya Yılmaz, su faturalarında atık su parası koymayacağını vaat ederken, Muzaffer Önder ise, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu ileri sürüyordu.

Bu yetmezmiş gibi Muzaffer Önder içeriden de vurulmuştu.

SASKİ, tarafından seçime kısa bir süre kala, bazı abonelere su borcu üzerinden icra takipleri başlatılmıştı.

Yusuf Ziya Yılmaz seçildikten sonra o vaadini unutmuştu ama 1999 yılında yapılan seçimleri az farkla da olsa kazanırken atık su polemiğinden yararlanmıştı.

Zihni Şahin’in seçimler öncesi suda indirim kararı alması üzerine, Mustafa Demir’in de bunu sürdüreceğine inanmıştık ama şimdi zam düşünülmesi bile Mustafa Demir’e eksi puan yazacaktır.

Yazının hazırlandığı sırada dün toplanan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinden henüz bir karar çıkmamıştı ama İstanbul ve Ankara’da su fiyatlarının yanı sıra, birçok uygulamada indirime gidilirken, her bir yanı suyla çevrili Samsun’da su fiyatlarında artışa gidilmesini konuşmak bile abes bir durum aslında.

Belediyelerde kasanın tam takır olduğu biliniyor.

Sıfır noktasında gibiler.

Kasaya para koyabilmek için suya zam yapılması önerilirken, bir taraftan da israfa devam edilmesine de şaşırıyorum.

Samsun’da belediyenin uygulamalarını duyuracağı yerel gazeteler varken, tramvay duraklarında bedava dağıtılan o yayın organına ne gerek var onu anlayamıyorum mesela.

Bunun gibi birçok örnek sayılabilir.

Suya zam yapmayı önermeden önce, bazı gereksiz harcamaların önüne geçilmelidir.