bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Susuz Mahalle Kalmayacak
Yazarlar // 6 Nisan 2018 Cuma 15:12

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam'dan gelen mahalle muhtarlarını makamında ağırladı. “Köylerimizde su sorunu bırakmamak için büyük çabamız var. Bu zamana kadar öyle ya da böyle yapılmamış olan içme suyu hatlarını öncelikli olarak elden geçiriyor, olmayan yerlerde yapımını gerçekleştiriyoruz. İçme suyundan kaynaklı meydana gelen herhangi bir sağlık sorununda hukuki yönden sıkıntılar çekebileceğimiz gibi vicdanen de büyük rahatsızlık duyarız. Samsun'da su sorunu yaşayan mahalle sayısı her geçen gün azalıyor” dedi.

Tabi muhtarların hoşuna gitmiştir bu söylemler. Öyle ya Başkan kendilerine söz verdi, bu sözü ne zaman tutar bilinmez.

Garip olan nedir biliyor musunuz? Bu muhtarlardan hiçbirisi Yılmaz’a “Neden bu güne kadar bize su sorunu çektirdiniz” diye sormaması. Şimdi ağızlarına bir parmak bal çalındı, muhtarlar da mahallelerine gidince “Başkan bizi ağırladı, bizimle konuştu, su sorunumuzu giderecek” diyecekler.

Acaba sorun ne zaman giderilecek, seçimden önce mi yoksa seçimden sonra mı? AK Parti’ye oy çıkmayacak mahallelerin su sorunu giderilecek mi?

 

ESNAF ANKARA YOLUNA MI ÇIKACAK?

Samsun Madeni Sanatkârlar Odası’nın yeni başkanı Eyüp Aydın GÜLSAN Sanayi Sitesi’ndeki anlaşmazlıkların giderilebilmesi için Ankara’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeye gidebilecekleri sinyalini verdi.

Eyüp Aydın önceki akşam katıldığı bir TV programında çeşitli soruları yanıtladı. Bu sorulardan birisi de sitenin taşınması konusundaki anlaşmazlıkları bir türlü çözüme kavuşturulamamanın artık sabırlarını taşırmakta olduğunu söyledi. Esnaf, Büyükşehir Belediyesi’nin GÜLSAN sanayi sitesinde esnafın elinden alınacak işyerlerinin karşısında kendilerine üç ayrı noktada işyeri gösterilecek olmasına sinirli. Esnaflar kendilerinin elinden alınacak dükkanları 150 ile 200 metre kare olduğunu ancak yeni taşınmaları istenen bölgede kendilerine50, 70, 90 metrekare dükkanlar önerildiğini iddia ediyorlar.

Başkan Eyüp Aydın da bunun kentsel dönüşüm olmaktan çıkıp rantsal bir dönüşüne doğdu gitmekte olduğunu vurguluyor.

Bu nedene de haklarını Ankara’da Cumhurbaşkanlığı makamında arayacaklarını söylüyor Eyüp Aydın.

Haksız da sayılmazlar hani. Gelelim Sanayi sitesinin üç aydı bölgeye ayrılmasına. Bugünkü yerinde sanayiye giden insanlar tüm ihtiyaçlarını oradan görüyorlar. Yeni haliyle ne olacak?

Üç ayrı sanayi bölgesi arasında tur atacaklar. Bu da hem zaman hem de ekonomik olarak vatandaşın sırtına yüklenecek.

Samsun işte böyle yönetiliyor. Rantiye ekonomisi ve ben yaptık oldu mantığı halen sürüyor.