bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sustukça Sıra Sana Gelecek
Yazarlar // 4 Aralık 2021 Cumartesi 07:28

İsmail BAŞARAN

Bir duvar yazısı geldi aklıma: Zamlaya zamlaya kriz olur diyor duvar yazısı. Bu yazı nereden geldi aklıma; siz de biliyorsunuz ve de yaşıyorsunuz. Türkiye’de kur farklarından deniliyor ancak kur farkından daha önemlisi üretimden kopup tüketim toplumu olduğumuz için her gün yeni zamlarla uyanıyoruz. İktidar zam konusunda ipi ucunu kaçırmış ve top çevirmek için karşısına muhalefeti almış debelenip duruyor.

Sanki Türkiye ekonomisini muhalefet yönetiyor gibi yapılan açıklamalara artık vatandaş inanmıyor ancak AK Parti taraftarları bu düşüncelerini seslendiremiyorlar. Gerçekleri veya vatandaşın durumunu anlatmak da iktidara ve tarafsız gazetecilere düşüyor. Kendi adıma söylüyorum, kimseye goygoyculuk yapmadım yapmamda. Ekonomi ya düzgündür ya da değildir. Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da pazara çarşıya gidenlerin çoğu ya az alıyorlar ya da bakıp bakıp etiketleri göründe evlerinin yolunu tutuyorlar, dolapta olanlarla idare etmeye çalışıyorlar.

Bu gibi durumlarda vatandaşın susmaması kendi lehine olacaktır. Seçim yaklaşıyor, eğer seçim yapılacaksa ki yapılacağına inanıyorum, vatandaş olarak isteklerimizi dilendirmek zorundayız. Eğer biz isteklerimiz dillendirirsek iktidar kaybetme psikolojisi içine girip vatandaşın yanında olmak zorundadır.

Çalışanlar ve Emekliler de bizler iktidardın içinde bulunduğu bu durumu iyi değerlendirmemiz gerekir. Eğer susarsak iktidarın istediğini yapmasına olanak tanırız. Bunun önüne geçebilmenin tek yolu da iktidara vatandaşlar olarak dişini göstermemiz olacaktır. Bir dişlerimizi gösterir ve sesimizi yüksek çıkarırsak istediğimiz yapılır. Yok, iktidar karşımıza din iman söylemleriyle çıkmaya kalkarsa bizler de karşılarına aynı söylemlerle çıkarız.

Unutulmasın, vatandaş aç iken tok yatan iktidar bizim yani vatandaşın iktidarı olamaz. Eğer iktidar iktidarda kalmak istiyorsa kesenin ağzını açmak zorundadır. Sokak lambalarını söndürmeden önce sarayın lambalarının bir bölümünü söndürmek zorundadırlar.

GÜNÜN SÖZÜ

İyi haber ağır ağır gelir. Çabuk gelenler kara haberlerdir. (Alessandro Mazon)