bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sürekli Abalıya Vuruyorlar
Yazarlar // 6 Ekim 2021 Çarşamba 08:58

İsmail BAŞARAN

Son günlerde vatandaşlar ne yapacağını şaşırmış durumda. Nedeni basit, ya Sağlık Bakanlığının dediklerini yapacak ya da hastalanacak. O vatandaşlardan birisi de benim, Bakanlığın önerisiyle, salgına dönmüş olan grip aşısı vurulmak istedim. Samsun’da değil de bir ilçede daha kolay vurulurum düşüncesiyle ilçeye gittim. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Gittiğim ilçede Sağlık Ocağında ve iki eczanede de aşı yoktu. Çünkü aşılar pahallıydı. Eczaneler aşı için gün alacaksın dediler ve ilaç ısmarlayacaklarını söylediler. Öyle de oldu. Aşı depoya sipariş edildi, geldi sonra da Sağlık Ocağı’nın yolunu tutup aşımızı olduk. Bir aşı vurulmanın maliyeti 85 lira, taksi parası ve de sıra beklerken zaman kaybı.

Salgın var diyorlar, sonra da vatandaşa aşıyı parayla satıyorlar. Madem salgın var, bu salgını önlemek Sağlık Bakanlığı’nın görevi, TV’lere çıkıp vatandaşı yanlış yönlendirmek değil elbet. Vatandaşı her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da yanlışa ve maddiyata itiyor iktidar. Kısaca paran yoksa aşı alamıyorsan öleceksin demeye getiriyorlar. Oysa bu aşı işini İktidar vatandaşına ücretsiz yapabilirdi. Yapamadı, neden? Çünkü İktidar Türkiye’yi yolgeçen hanına çevirdi. Ortadoğu’dan Uzakdoğu’dan sürekli gelenler var, Türk Vatandaşı olarak iktidarın ekmeğime ortak ettiği insanlar var. İktidar bunları vatandaşa sormadan yaptı. Kendileri saraylarda yerken pazarlarda akşamları atık toplayanların ekmeklerine ortak etti. Bunu yaparken de vatandaşa sormadı, sürekli ihale alanlara dokunmadı. Gelir bu harmanın sonu dediler ben de bekliyorum, harmanın sonunda giderlerken “nasılsınız” diye soracağım.

 

YURT SORUN OLUYOR

Samsun’a özellikle de dışından gelen öğrenciler için barınma sorun oluyor. Bu soruna özellikle de şehir dışından gelen öğrenciler için Samsun Büyükşehir Belediyesi,  çözüm için kolları sıvadı.

Şehir dışından kente gelerek üniversite hayatına adım atan ancak henüz yurt ve ev bulamadıkları için konaklama sorunu yaşayan öğrencilere iki otelin de kapılarını açtı. Başkan Mustafa Demir, “Öğrencilerimiz kendilerini yalnız hissetmesin. Biz yanlarındayız" dedi. Başkanın bu tutumunu alkışlamak gerekir, ancak sorunun kökte çözmek önemlidir.

Yurtların sorun olmaması için Samsun ilçelerinden üniversite için gelen öğrencilerin taşımayla okul sonrası ilçelerine ücretsiz gönderilmesi gerekir. Öğrenciler ilçelerden belediye otobüsleri ile Samsun’a okul sonrasında ise yine ilçelerine aynı şekilde transfer edilmeleri yapılabilir. Hem öğrenciler ailelerinin yanında kalmış olur hem de yurt sorunu diye bir sorun ortadan kalkar.

GÜNÜN SÖZÜ

Tembel bir dimağ şeytanın çalışma odasıdır.