bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Suçlamalar Artıyor
Yazarlar // 2 Ağustos 2019 Cuma 01:16

İsmail BAŞARAN

Canik eski Belediye Başkanı Osman Genç görevi devrettikten sonra Hayvan Pazarı'nı kiralayan Güleç Hayvancılık Ltd.Şti. Canik Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Firma Canik Belediyesi'nin yargı süreci sürerken, besicilerden resmi makbuzla para toplayarak ukdelerine geçirdiğini iddia etti.

Tamam, da madem böyle bir turum vardı şimdi koltuktan ayrılan insanlara çamur atmanın ne önemi var, işi anladığınız aman neden yargıya gitmemiş bu firma?

Neymiş kiralama yedi yıllıkmış da belediye tek taraflı fesih etmiş. Pazarı boşaltın tebligatı üzerine firma, Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne dava açarak,  yürütmenin durdurulması kararı almış. Bu aşamada hayvan pazarının kilidi kırılarak belediye tarafından besicilere kiralama işlemi yapılmış. Ve Belediye tahsilât yapmış.

Canik Belediyesi AK Parti’de kalmış durumda. Yani yeni başkan eski başkanı suçlar duruma gelmiş. Parti değişse de suçlama olsa gam yemeyeceğim ancak demek ki daha önce partisinin ilçe başkanı olan yeni başkan çok kızmış olmalı, yargıya gitmiş.

Yargı ne karar verir bilemem de bu iş çok su kaldıracağa benziyor. Kısaca iki uçlu bir değnek, uçlarda ne var kestirmek de zor. Acaba çamur bulaşmış mıdır?

Bunu da zaman gösterecek elbette.

 

DÜŞÜNDÜRÜCÜ AÇIKLAMA

Samsun Valisi Osman Kaymak, il için ilginç bir açıklamada ve tespitte bulundu.

Her iki tarafında birçok ekilebilir veya ekilemez topraklar bulunan Türkiye’nin yüzölçümü diğerlerine göre fazla olan illerden birisi Samsun’da Vali Kaymak “Yatırımcı var, arazi yok” demiş.

Nasıl bir iş bu, ille de büyük yatırımcılar mı bekleniyor, ille otomobil fabrikaları kurulması mı gerekiyor, orta ölç ekli yatırımlar olmaz mı?

Samsun demek ki yirmi yıla aşkın süredir kendisini aşamamış ve bu düşünceyle de aşamayacağı gibi işsizliğe de çözüm üretilemeyecektir.

Sayın vali siz göreve başlamadan yıllar önce Samsun’da bir tersane yapılacaktı, Tuzla tersanesi buraya taşınacaktı ve 15 bin kişiye iş olanağı sağlanacaktı, ancak olmadı. Söz uçar yazı kalır derlen, bu söz de uçtu gitti.

Samsun’a bu tersane yapılamadı 15 bin kişi de işsiz kaldı aileleriyle birlikte ortalama 50 bin kişi ekmek bulmakta yine zor duruma düştü.

Allah milletin sonunu hayır eylesin.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Her tanımlama bir sınırlamadır. (Andre Suares)