bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Suç Aynada Değil, Görüntüsünde
Yazarlar // 7 Ekim 2019 Pazartesi 00:03

İsmail BAŞARAN

Samsunspor hafta sonu ayağına kadar gelen şansı tepti, sezonun sonu değil elbet, eksikler görülecek ve giderilecektir. Kendi evinde ligin liderini ağırladı ancak sonuca gidemedi.

Şimdi bu hafta hep bu karşılaşma tartışılacak, soru u da Samsunspor bir puan aldı mı yoksa iki puan verdi mi şeklinde olacak.

Herhangi bir karşılaşma kaybedilince suçluyu bulmak çok kolay, hemen mücadele eden bireysel veya takım halindeki sporcular suçlanır. Ancak bu sporcuları veya sporcuyu verim alınamayacak duruma getiren nenler araştırılmaz bile, hatta tartışılmaz da belki kimse suçu üzerine almak istemez.

Cumartesi akşamki karşılaşmaya iki pencereden bakılabilir. Birinci pencere Samsunspor’un evinde iki puan kaybettiği, ikincisi ise bir puanı son anda kurtardığı yine yarışta kaldığıdır.

Samsunspor’un maddi sıkıntısı mı vardır, hayır. Futbolculara ödemeler yapılmıyor mu, hayır. Beslenme bozukluğu mu vardır, hayır. Hangi soruyu sorarsanız sorun, hep hayır yanıtını alacaksınız. Peki neydi Samsunspor’lu futbolcuların Manisa karşındaki durumları?

Sorunun yanıtını aramak gerekir, gerekir de hangi kafayla yapılacak bu iş, suçlayarak mı elbette hayır eksiklerin görülüp giderilmesiyle elbet. Ancak eksiklerin ne olduğunu arayıp bulmak yerine suçlama hiç de tutunulacak dal değildir ve çabuk kırılabilir.

Karşılaşma sonrası Samsunspor’un teknik direktörü İrfan Buz’u dikkatle dinledim. Oyunu değerlendirirken kaybedilmekte olan karşılaşmanın geri döndürülmesini başarı olarak nitelendirdi.

Tabi bu hangi pencereden bakıldığına bağlıdır. Samsunspor kendi evinde bir anda yediği iki golle geriye düştü ve bu durum da morallerin bozulmasına yol açtı.

Sayın Buz, değerlendirmesinde futbolcuların bazı görevlerini yerine getiremediklerini dile getirdi. Kısaca Samsun’da puan verilmesinin bombasını pimi çekilmiş bir şekilde futbolcuların kucağına bıraktı. Bu arada bir ki gün sonra oynayacağı karşılaşmaya bu söylemiyle morallerini bozabileceğini düşünmedi bile. Türk futbolundaki “suçlu ben değilim” düşüncesi nüksetti.

Buz bu ifadesiyle yanlış yaptı, ifadesinin önümüzdeki karşılaşmada futbolcuların morallerini olumsuz etkileyeceğini düşünmedi bile.

Samsunspor’un teknik direktörü bu yoldaki yanlış adımlardan kısa zamanda dönmezse, suçu kendisinde arayacağına suçlu aramanın yollarını ararsa korkarım bu sezonu da boşa harcamış olacağız.

Görüldü ki Samsunspor iyi çalıştırılmıyor, her pozisyonda hep rakibin gerisinde kalıyor bununda tek nedeni vardır iyi çalışmamak ve güçsüz kalmak. Kısaca suçu aynada değil aynadaki görüntüde aramak gerekir.