bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şu Karın Yaptığına Bakın
Yazarlar // 26 Ocak 2016 Salı 00:00

İsmail BAŞARAN

Kar yağmıyor, yağınca da elimizi ayağımızı birbirine dolaştırıyor.
Olacak iş mi şimdi.
Kent merkezinde bile yolların ne duruma geldiğini görünce kırsaldaki ilçe ve mahallelerin durumu ve orada yaşayanlara acıdım vallahi.
Her ne kadar Samsun Valiliği kamuda çalışan engelli yurttaşlara tatil ilan eylediyse de engelli olmayanlar ve hasta olanlara ne olacak diye düşündüm.
İl Özel İdaresi’nin kapanıp Samsun Büyükşehir Belediyesine görevin devredilmesinden sonra araç durumu nedir ve nicedir diye geçti aklımdan.
Öyle bir kar yağdı ki, kapanan yollar ne olacak ve nasıl açılacak?
Halen kaç mahalle yolu kapalı acaba?
Kar yağınca haliyle soğuk oluyor ve grip de artıyor.
Sağlık sorunu yaşayanlara nasıl ulaşılıyor?
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık bütçesi kaç liraydı ve bu paranın ne kadarı süslemelere harcanıyor ya da harcanacak?
Kapanan mahalle yollarının açılması için ise kaç lira harcanacak?
Bir otelin giriş çıkışı için yol ve kavşak düzenlemesine harcanan para ile kaç mahalleye yol yapılır, kaçı tuvalete kavuşturulur bilen var mı?
Ya da adı “Paralele” çıkan bir üniversitenin arazilerinin düzenlenmesi ve yolunun yapılması için harcanan parayla bu sorduğum sorulardan kaçı yapılabilir, Büyükşehir Belediyesine ne kadar araç parkı alınabilirdi?
Şu yazdıklarıma bakın, hâlbuki başta sorduğumuz soru “Şu Karın yaptığına bakın” idi, biz ise neleri hatırladık durup dururken…

TÜRK EKONOMİSİ UÇUYOR
Birileri bizi su sözlerle kandırıyor galiba.
Haberi okuyunca bu kanıya vardım.
Haber Şöyle:
“Türkiye’nin önemli tatil destinasyonlarından Ege Bölgesi'nde satılığa çıkarılan turistik tesis sayısı 908’e ulaştı. Çanakkale’den Muğla’ya kadar sahil şeridinde satışta olan tesisler için istenen toplam tutar 9 milyar liraya yaklaşıyor. Muğla 349 tesisle Ege’de en çok turizm tesisinin satışa çıkarıldığı il oldu. İzmir’de ise toplam 203 tesis satışa çıkarıldı. Bu tesislerin 42’si otel, 15’i apart otel, 108’i butik otel, 8’i motel, 16’sı pansiyon, 14’ü tatil köyü. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı Mehmet İşler, toplam yatak kapasitesinin yüzde 2’sinin el değiştirdiğini, sezon sonuna kadar bu oranın yüzde 12’ye ulaşmasından endişe duyduklarını belirtti.”
Ekonomi gerçekten uçmuş o nedenle nerede ve neler olduğunu göremiyoruz.
Sadece Ege’de ki uçuyor ekonomi?
Samsun’da da uçtuğu ve yok olmaya yaklaştığı iddiaları var.
Samsun’da yaşayan birisi olarak Samsun ekonomisinin uçtuğunu görmek beni rahatsız ediyor.
Patronlara bir şey olacağından değil, çalışanların işsiz kalacaklarından korkuyorum…

TERSANE NE OLDU TERSANE
Bir ara Samsun’da 17 bin işçinin çalışacağı tersanenin yapılacağı iddiaları ve girişimleri vardı ki birilerine seçim kazandırmıştı.
Nüfus cüzdan fotokopileri toplanmıştı, ne oldular onu da kimse bilmiyor ya…
Tersane yapılamadı, sonrasında da orada  gemi sökümü yapılması istendi, yapıldı mı yapılmadı mı bilmiyorum.
Gemi sökümü demek kanserojen madde demek, o da kanser demek.
Bu iş aynen Temel fıkrasına dönmüş durumda.
Temel bakkallık yapıyormuş. Bir müşteri gelip “tuvalet kâğıdı” istemiş. Temel aramış taramış tuvalet kâğıdı bulamamış ve müşteriye dönüp sormuş:

Tuvalet kâğıdı kalmadı, zımpara kâğıdı versem olur mu?


GÜNÜN SÖZÜ

Bir adamın ünü, gölgesine benzer, yükseldikçe büyür, düştükçe küçülür. Talleyrand