bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Stada Spor Lisesi
Yazarlar // 24 Ocak 2022 Pazartesi 09:01

İsmail BAŞARAN

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 19 Mayıs Stadyumu'nun altındaki alanların Spor Lisesi'ne dönüştürülmesi talimatını vermiş. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da bunun üzerine bir açıklama yapmış ve "Eğitim yuvasına dönüşecek olan stadyum çevresini yaşam merkezine dönüştürecek" dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Stadyumun çevresinin yaşam merkezine dönmesi konusunda çalışmalarımız var. Gençlik ve Spor il Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Stadyumun altındaki kullanılabilir alanları Spor Lisesi'nde dönüştürülmesi projesi gelişmişti. Stadyumun çevresine hayat verecek tesislerle ve öğrencilerle birlikte spor ve eğitim kampüsü haline dönüşecek olan 19 Mayıs Stadyumu, 24 saat yaşayan bir yaşam alanı haline dönüşecek" dedi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ve Gençlik ve Spor Bakan Dr. Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etti.

Böyle bir proje için iki Sayın Bakana teşekkür etmemek mümkün değil. Hem eğitim hem de spor bir arada. Kısaca spor yapacak gençlerin algılamaları da iyi olacak böylece iyi düşünebilen gençler gelecek.

Bu gençler sağlıklı olabilecek mi? Önce bunu düşünmek gerekir. Sayın Bakanlar bir projeye imza atarlarken önce 19 Mayıs Stadı’nın yerini iyi bir gözden geçirmeliler sonra da Uluslararası Futbol Müsabakalarının bu stada neden verilmediğini tartmalılar. Sayın Bakanlar, uluslararası futbol müsabakalarının 19 Mayıs stadına verilmemesinin altında, hemen yanında iki adet fabrika ve bu fabrikaların bacalarından çıkan gazların yol açtığı gerçeğinin yattığını anlayabiliyorlar mı?

Proje güzel, bir spor lisesi haliyle spor tesislerinin yanında veya müsaitse altında olacak tamam da oraya gelecek öğrenciler de o fabrikaların gazlarını soluyacaklar mı, solursalar ciğerleri neyle dolacak, havayla mı havadaki toz zerrecikleriyle mi?

19 Mayıs Stadının üstünü tamamlamaktan aciz bir Spor Bakanlığı ve Samsun Spor İl Müdürlüğü böyle bir karara nasıl imza atıyorlar? Sayın Spor İl Müdürü, bu iki Değerli Bakan bu kararı almadan kendilerini Samsun 19 Mayıs Stadında gezdirin de gerçekleri görsünler kendi gözleriyle. AK Parti’nin Samsun Milletvekilleri de Stadı bir gezerlerse özellikle de tuvaletlerde neler görecekler ve gördüklerinden mutlu olacaklar mı acaba?

Stadın tuvaletlerini yapamayan ve bu tuvaletlerin içine pis sular dolmasını önleyemeyen Bakanlık ve İl Müdürlüğü mü Stada Spor Tesisi yapacakmış? Bırakın bu işleri de gerçekleri görün beyler. Sayın Spor İl Müdürü gayet basit Spor Yazarlarının bulunduğu kata çıkacaksınız, orada insanların nasıl bir tuvalete girmek zorunda bırakıldığını göreceksiniz ondan sonra büyük projeler düşüneceksiniz. Biz bu projeleri çok gördük seçimler yaklaştıkça. Ancak seçim sonrası bir çivi bile çakılmıyor bu yapılacağı söylenen yerlere.

Vatandaşın karşısına yapacağız diye değil de yaptık diye çıkacaksınız. En azından Spor Lisesi değil de tuvaletini yapabildik diyeceksiniz, liseyi sonraya bırakın beyler.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Başarının sırrını bilmiyorum ama başarısızlığın yolu herkesi memnun etmeye çalışmaktan geçer.

(Bill Cosby)