bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sözler Tutulacak Mı?
Yazarlar // 16 Mart 2019 Cumartesi 22:54

İsmail BAŞARAN

Bir gün; Kamil Paşa, yapılan bir şikâyet üzerine, Şair Eşrefi vilayet makamına davet etmişti. Davete icabet eden Eşref, vilayete geldiği zaman, kendisine valinin encümende olduğunu ve biraz beklemesi icap ettiğini söylediler.
Valiyi bekleyen şair, bir ara konuşulanları dinlemeye çalıştı. O esnada; valinin, münakaşa edilen bir mesele hakkında "O kadar incelemeyin, millet eşektir, anlamaz" dediğini duydu. Bu sözlerden fena halde üzülen şair, cebinden çıkardığı bir kâğıda şu kıtayı yazdı ve oradaki odacıca valiye verilmek üzere bıraktı, sonra da çıkıp gitti...
Şair Eşref ne mi yazmıştı, buyurun okuyun:
“Ehli mansaptan birisi millete eşek dese,
Reddolunmaz sözü amma eşşoğlu can sıkar...
Millete eşek diyen eşek herif bilmez mi ki,
Sadrazamlar da valiler de milletten çıkar...”
Türkiye’de yerel yönetim seçimleri son dönemece girdi. Özellikle liderler üzerine yoğunlaşan seçimlerde CUMHUR ve MİLLET ittifakları ve bağımsızlar var.
Adayların projelerinin konuşulacağı yerde liderlerin ağız dalaşında söyledikleri akıllara kazınmak isteniyor. Adaylar hakkında spekülasyonlar yapılıyor.   Samsun’daki adayların projelerinden daha çok Ankara’nın söyledikleri ve bazılarının tehditkâr cümleleri konuşuluyor. Oysa Samsun’ da seçmen kendilerine ne gibi hizmetler yapılacağı yolundaki cümleleri duymak istiyor.
Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ben iki adayın projelerini duydum. Birincisi CUMHUR İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir’in Özellikle de Hafif Raylı Trenin Atakum ayağının yeraltına alınacağı, ikincisi ise MİLLET İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin’in Güney Çevreyolu öne çıkıyor.
Bunlar Büyük Projeler tabi, otoparklar,  işsizliğin artırılmasıyla ilgili verilen sözler, millet bahçeleri de var.
Ancak Samsun’da istihdamın artırılması için ağır sanayi yapılıp yapılmayacağı, hele AK Parti’nin daha önce verdiği Tersane sözünün CUMHUR ittifakı tarafından tutulup tutulmayacağı konusunda ses çıkmıyor.

SEÇİM TOTO
Bir futbol maçında golleri kimin attığı değil de öncelikle hangi takımın kazandığıdır.
Merak edilen soru şu: AK Parti seçime bütün ilçe başkanlarını daha önce kazanmış bir parti olarak giriyor da bu seçimin sonuçları ne olacak?
Bu sonuçlar üzerine seçim toto oyunları başladı bile. Her ne kadar ücretli değilse bu oyunlar, AK Parti’nin ne kadar kaybedeceği konusunda yoğunlaşıyor. Futbol maçında oyuncunun kendi kalesine attığı gol de sonucu etkileyebilir.
Bakacağız maç kaç kaç bitecek? Hakemin tayininde Merkez Hakem Kurulu’nun etkisi olacak mı? Federasyon işe karışacak mı?
Yani kısaca bu karşılaşmada Yüksek Seçim Kurulu’nun şikesi devreye gidecek mi?

GÜNÜN SÖZÜ
Büyük insanlar fikirleri, Orta insanlar olayları, Küçük insanlar kişileri, Daha küçük insanlar ise kendilerini konuşurlar. Hyman G.Rickkover